به مناسبت هفدهم مرداد؛ روز خبرنگار

کسب و انتشار خبر؛ مهم ترین حق خبرنگاران است

یکی از حقوق شناخته شده بشری در جوامع جدید حق دسترسی به اطلاعات و آزادی اطلاعات است. این حق دارای ریشه ای طولانی در تاریخ حقوقی دنیاست، اما به صورت مدرن و مکتوب حدود ۲۵۰ سال پیش برای اولین بار به عنوان نشانه‌ای بر وجود دموکراسی و مردم سالاری در سویس به تصویب رسید. آن روزگار اعتقاد بر این بود که برای نشان دادن وجود دموکراسی نیازمند شاخص‌هایی هستیم که از مهم‌ترین آنها حق دسترسی افراد به اطلاعات و البته حق انتشار آزادانه آن است.

سخنرانی در همایش حمایت از مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط

در زمینه حقوق مالکیت فکری، فرهنگ‌سازی مهم‌تر از قانونگذاری است

یک عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: حمایت از مالکیت فکری، ادبی و هنری بیشتر از قانون به نهادینه کردن فرهنگ احترام به حقوق مالکیت فکری در جامعه نیازمند است.

اسماعیلی در رونمایی از کتاب حوزه رسانه و حقوق:

تدوین قانون جامع رسانه‌ها باید از نگاه افراطی برحذر باشد

دکتر محسن اسماعیلی در مراسم رونمایی از کتاب «حقوق مطبوعات در جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا»، بر اجتناب قانون جامع رسانه‌ها از افراط و تفریط‌های اجتماعی و سیاسی تاکید کرد.

دکتر اسماعیلی در برنامه "دیروز، امروز، فردا"

قوانین موجود در عرصه رسانه با هم همخوانی ندارد

محکمترین و قوی‌ترین قانون اطلاع رسانی قانون مطبوعات است که ۱۰۴ سال قبل ایجاد شده است‌ ولی ‌در حوزه‌ای مانند حوزه کتاب، سینما، تئاتر، خبرگزاری‌ها و… قانون و نظم دیگری وجود دارد. عضو حقوقدان شورای نگهبان در ادامه توضیح داد: مشکل ما این است که قوانین موجود در عرصه رسانه در کشور ما با هم […]

سخنرانی در چهارمین همایش صنعت تبلیغات

قانون ۱۰۵ سال پیش تبلیغات جامع‌تر از قوانین امروز است

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر اسماعیلی عضو حقوقدان شورای نگهبان با انتقاد از آنچه «غفلت غیر قابل تحمل در تدوین یک قانون جامع برای صنعت تبلیغات کشور» نامید، گفت: قوانین تبلیغات بازرگانی ۱۰۵ سال پیش بسیار جامع‌تر از قوانین امروز است.

سخنرانی/ اردوی وبلاگ نویسان نخبه

تاکید دکتر اسماعیلی بر تدوین منشور اخلاقی وبلاگ‌‌نویسان

دکتر محسن اسماعیلی عضو حقوقدان شورای نگهبان و استاد دانشگاه امام صادق(ع) از مدعوین افتتاحیه اردوی وبلاگ نویسان عفاف و حجاب بود در تاریخ ۲۸/۲/۹۰ که به ایراد سخنرانی پرداخت. وی در ابتدای سخنرانی، اشاره‌ی کوتاهی کرد به ماجرای ادغام وزرات‌خانه‌ها توسط دولت، و در ادامه به بحث اخلاق وبلاگ‌نویسی پرداخت؛ همچنین در پایان سخنرانی به سوالات برخی از حضار پاسخ داد.

مصاحبه/ هنر، مهم‌ترین ابزار فرهنگسازی است

سینما، حامی و منتقد دلسوز پلیس است

دکتر محسن اسماعیلی، عضو حقوقدان شورای نگهبان، برجسته کردن ناهنجاری‌ها برای برانگیختن حساسیت‌ها را برای فیلمسازان اقدامی ضروری می‌داند اما توصیه می‌کند که نباید در این راه دچار سیاه‌نمایی یا بزرگنمایی بیش از حد شد.

آثار مورد حمایت و شرایط آن در حقوق مالکیت‌های ادبی و هنری

نخستین پرسش در حقوق مربوط به مالکیت‌های ادبی و هنری آن است که چه آثاری مورد حمایت‌های قانونی هستند؟ پاسخ به این پرسش در حقیقت «موضوع‌شناسی» در مباحث مالکیت‌های فکری است و روشن می‌کند که چه چیزهایی و با چه شرایطی از نظر قانونی مصداق اموال معنوی شناخته می‌شوند.

آموزش رسانه ای از دیدگاه حقوق بین الملل و ایران

استفاده از رسانه ها با انگیزه ها و اهداف آموزشی ، موضوعی نو پیدا نیست . هم مطالعات تاریخی و هم مشاهدات خارجی این واقعیت را تأیید می کنند . با این حال توسعه شگفت انگیز وسائل ارتباط جمعی ، تنوّع آن و سرانجام زیر پا گذاشتن مرزهای جغرافیایی بر ابعاد و جدّیت این موضوع افزوده است .

آزادی ارتباطات و اطلاعات در حقوق و معارف اسلامی

برمبنای اصل آزادی جریان اطلاعات، مردم حق دارند تا به اخبار عمومی دسترسی داشته باشند، آن را به یکدیگر منتقل کنند و درباره آنها اظهار نظر (واحیاناً نقد و اعتراض) کنند. این شعار دنیای امروز است که در اسناد معتبر حقوق بین‌الملل نیز تایید و تثبیت شده است.

به مناسبت سالروز شهادت هشتمین پیشوا

امام رضا(ع) و شیوه دعوت به دین

در چهارمین جلسه از سلسله جلسات ماهانه دین پژوهی مطرح شد:

برخی امروز به دنبال زدودن اعتبار حدیث هستند

از نگاه دیگران

به مناسبت سالروز شهادت هشتمین پیشوا

امام رضا(ع) و شیوه دعوت به دین

در چهارمین جلسه از سلسله جلسات ماهانه دین پژوهی مطرح شد:

برخی امروز به دنبال زدودن اعتبار حدیث هستند

سالروز رحلت پیامبر خاتم تسلیت باد

آخرین درس از آخرین پیامبر : حرمت و حقوق انسان