زندگینامه
این جانب محسن اسماعیلی، در چهارمین روز از اسفند ماه سال ۱۳۴۴ در جنوب شرق تهران متولد شدم. به فضل خدا در خانوادهای مذهبی و متوسط رشد کردم و پا به مدرسه گذاشتم. دوران دبستان و راهنمایی را در مدرسهای با امکانات ناچیز در محله اصفهانک که هماکنون کنار اتوبان شهید محلاتی(آهنگ) قرار گرفته است گذراندم و همواره شاگرد اول کلاس شناخته میشدم.
ورود به دوران دبیرستان همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی بود و من نیز همانند همه مردم ایران دل به این حرکت خدایی داده بودم. در محله ما دبیرستان نبود و به همین دلیل مجبور بودم تا به دبیرستانی در میدان شهدا بروم. مسیر و پیادهروی طولانی آن روزها به دلیل همراهی دوستانی صمیمی که برخی از آنان به خیل شهیدان پیوسته اند، همچنان به عنوان خاطرهای شیرین در ذهن من مانده است.
برای مطالعه ادامه مطلب روی عنوان کلیک کنید
هنوز چند ماهی از آغاز سال اول دبیرستان نگذشته بود که نسیم جانبخش جبهههای دفاع مقدس روحم را نوازش داد و به رغم ایرادی که به سن کم می گرفتند، با ترفندهایی توانستم راهی غرب کشور شوم. زمستان ۱۳۶۰ و در حالی که حدود ۱۶ سال داشتم در مرزهای کردستان با دشمنان خارجی و بدخواهان داخلی روبرو شدم. دوستان آسمانی چنان جذاب بودند که همنشینی با آنها را بر هر چیز دیگر ترجیح میدادم؛ دوستانی که یکییکی به جوار رحمت الهی پرمیکشیدند و داغ هجراتشان هنوز هم بر سینه پر زخمم باقی است.
دوران دبیرستان را همزمان با رفتوآمد به جبهه سپری میکردم و دیپلم خود را در رشته ریاضی فیزیک گرفتم.به فضل خدا، از کودکی شیفته علوم اهل بیتسلاماللهعلیهم، بودم و همین موجب شد تا هم در جبهه و هم مواقعی که در تهران بودم، همزمان به تحصیل علوم حوزوی هم بپردازم. مدرسه علمیه آیتالله مجتهدی تهرانی محل رفتوآمد آن روزهای من بود و خصوصاً از بیانات گرم و دلنشین آن مرحوم استفاده کردم. هرگاه که یادداشتهای آن عصرها و شبهای دلانگیز را نگاه میکنم، خدا را بر آن توفیقها شاکرم.
تعطیلی دانشگاهها به دلیل انقلاب فرهنگی و گرمای حضور در جبههها نمیگذاشت به فکر آینده باشم اما بازگشایی دانشگاهها و اصرار تعدادی از طلاب پرهیزکار و دوستداشتنی مدرسه عالی شهید مطهری که هم سنگر ما بودند، مرا به شرکت در کنکور ورودی آن مرکز عزیز کشاند. آن طور که یادم هست با کارت شماره۱۵۳۸ بود که شرکت کردم و باز هم به لطف خدا پذیرفته شدم؛ این در حالی بود که همه مقدمات را برای هجرت به حوزه علمیه قم فراهم کرده بودم.
بهر حال حضور در مدرسه عالی و تحصیل «لمعه دمشق» حاجب «لمعه عشق» نشد و باز هم توفیق شرکت در عملیاتهای بزرگی نظیر خیبر، بدر، والفجر ۸(تسخیر فاو)، فتح یک(کرکوک) و کربلای پنج(شلمچه) و … حاصل شد و هر بار از قافله عزیزترین دوستانم باز میماندم و ربّ رحیم ما را فقط به چشیدن طعم حضور و افتخار جانبازی پسندید.
بهر حال تحصیلات تکمیلی را بدون وقفه ادامه دادم؛ تا اینکه دکترای تخصصی خود(PHD) را در رشته حقوق خصوصی از دانشگاه تربیت مدرس گرفتم. بهمن ماه سال ۱۳۷۸ بود که از رساله دکتری خود با درجه عالی دفاع کرده و فارغالتحصیل شدم.
سپاس خدای را که در هر سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به عنوان رتبه نخست و دانشجوی نمونه کشوری برگزیده و معرفی شدم و البته همچنان به فراگیری علوم اسلامی در حوزه علمیه مروی هم ادامه دادم.
از میان استادان بزرگوار دوره سطح باید به ویژه از حضرات آیات آقایان محمدامامی کاشانی، سید محمدموسوی بجنوردی، سیدحسن مرعشی شوشتری، سید مصطفی محقق داماد و سید جعفر کریمی یاد کنم که نقش و سهم زیادی در شکلگیری اندوختههای علمی این ناچیز داشتند. از سال ۱۳۷۳ تاکنون نیز بدون وقفه در درسهای خارج فقه و اصول شرکت کردهام و این را از الطاف خاص پروردگار متعال میدانم. درک محضر حضرات آیات خامنهای و بجنوردی و استفاده از درسهای آیتالله فاضل لنکرانی از توفیقات این دوران بود که باید شکرگذار آن باشم و البته به طور ویژه باید از محضر بزرگ مردی یاد کنم که سالهای سال ، چون طبیب و حکیمی بینظیر به درمان دردهای اخلاقی و راهنمایی نفوس مستعد همت گماشته است. از سال ۱۳۶۱ بود که در مبارک شبی از شبهای ماه مبارک رمضان به محفل نورانی او راه یافتم و هزاران شکر که تا شب آخر، بیوفقه خوشهچین خرمن دانش و اخلاق او شدم؛ مرحوم حضرت آیت الله العظمی حاج شیخ مجتبی تهرانی قدس الله نفسه الزکیه را میگویم که سرتاپا غرق لطف و منت اویم.نمی دانم چطور توانستم در ظهر اربعین(۱۳دی ماه۹۲) آن وجود نورانی رادر قبربگذارم و آن بوسه جانسوز را برپیشانی مبارکش بنشانم.شرح این هجران واین سوز جگر. این زمان بگذار تاوقت دگر…
تقریباً همه درسهایی را که شرکت کردهام نوشتهام. از شرح منظومه حاج ملاهادی سبزواری تا رسایل و مکاسب و کفایه. یک دوره کامل درسهای خارج اصول و نیز برخی مباحث خارج فقه مانند مکاسب محرمه(از ابتدا تا انتها که ۷ سال طول کشید)، جهاد، حدود، ربا و خمس را تقریر و تحریر کردهام و الحمدلله که حضرت استاد آنها را تایید و تحسین مکرر فرمودهاند؛ این غیر از درسهای اخلاق و تفسیر است که کمتر از فقه و اصول برای آن وقت نگذاشتهام.
از نظر شغلی هم در همان روز دفاع از پایان نامه کارشناسی ارشد به عنوان عضو هیئت علمی انتخاب و استخدام شدم و از سال ۱۳۸۰ با انتقال به دانشگاه امام صادق علیهالسلام به ریاست دانشکده حقوق منصوب شدم. ۱۱سال بعد دست تقدیر مرا به دانشگاه تهران برد. تدریس درسهای حقوقی را به طور مستمر ادامه داده و البته از تدریس حوزوی هم غفلت نکردهام و هم اینک مشغول تدریس مکاسب شیخ انصاری هستم.
به لطف خدا کتابها و مقالههای متعددی را منتشر کردهام که از میان آنها «کلیات علوم قرآن» در سال ۱۳۷۴ و «قوه قاهره» در سال ۱۳۷۹ به عنوان کتاب سال معرفی شدهاست. در همین سال به عنوان پژوهشگر برگزیده مورد تشویق رئیس جمهور وقت قرار گرفتم.
در سال ۱۳۸۰ به عضویت شورای نگهبان درآمدم .آن وقت جوان ترین عضو محسوب می شدم. درسال ۱۳۸۶ نیز با رای اول مجلس شورای اسلامی و سپس در سال۱۳۹۲با رای بیش از۹۱درصدی نمایندگان ملت این عضویت برای بار سوم تمدید شده است. درحدامکان از سیاست و اجتماع هم غافل نیستم و فعالیتهای پیوسته و ناپیوستهای را دنبال میکنم.
علاوه بر اخذ گواهی اجتهاد، در سال ۱۳۸۵ در آزمون اجتهاد انتخابات مجلس خبرگان رهبری شرکت کردم و مورد تایید فقهای شورای نگهبان و ممتحنین حوزه مقدسه قم قرار گرفتم.
درسال۱۳۶۹و شب عید غدیر خم با بانویی پرهیزکار و همراه،و اخت الشهیدین ، ازدواج کردم و سه فرزند دارم که به واقع در این روزگار از نوادرند. هروقت خواسته ام نعمت وجود این خانواده را شکر کنم، از همیشه بهتر معنای عجز را فهمیده ام، و تنها عرضه داشته ام که رَبِّ أَوْزِعْنِی أَنْ أَشْکُرَ نِعْمَتَکَ الَّتِی أَنْعَمْتَ عَلَیَّ وَعَلَى وَالِدَیَّ وَأَنْ أَعْمَلَ صَالِحًا تَرْضَاهُ وَأَصْلِحْ لِی فِی ذُرِّیَّتِی إِنِّی تُبْتُ إِلَیْکَ وَإِنِّی مِنَ الْمُسْلِمِینَ ….
هم اکنون به عنوان استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی تهران در حال انجام خدمت به فرزندان این سرزمین پر گهر هستم.
رزومه تفصیلی
فهرست مطالب
اول) پيشينه تحصيلي و آموزشی
دوم) مهمترين سوابق اجرايي و دانشگاهی
سوم) کتاب های منتشر شده
چهارم) طرح های تحقیقاتی
پنجم) مقاله هاي علمي پژوهشی
ششم) مقالههاي فرهنگي و اجتماعي
هفتم) راهنمايي و مشاوره پايان نامه ها
هشتم) ارائه مقاله و سخنرانی در همايش هاي علمي داخل و خارج از كشور
نهم) راهنمایی، نظارت و داوری طرح های تحقیقاتی
دهم) تاسیس و طراحي رشته ها و درس های دانشگاهی
یازدهم) مشارکت در همایش ها و جشنواره ها
دوازدهم) عضویت در هیات تحریریه نشریات علمی
سیزدهم) همکاری با مجامع دانشگاهی و علمی
چهاردهم) همکاری با سایر نهادهای کشوری
====================================
اول) پيشينه علمي و آموزشی
- پایان دوره تحصیلات متوسطه و اخذ دیپلم رشته ریاضی و فیزیک، ۱۳۶۳
- پایان دوره تحصیلات تکمیلی و اخذ دكتراي حقوق خصوصي با درجه عالي در سال ۱۳۷۸ از دانشگاه تربيت مدرس
- نیل به درجه اجتهاد در علوم اسلامی
- معرفي به عنوان رتبه نخست و دانشجوي نمونه كشوري در مقاطع كارشناسي ، كارشناسي ارشد و دكتري از سوي وزارت علوم ،تحقيقات و فناوري
- معرفی به عنوان پژوهشگر برگزيده كشور در سال ۱۳۷۹
- دانشيار پایه ۴۰ حقوق خصوصي دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران
- طی دوره آموزشي جستجوي پيشرفته در اينترنت
- طی دوره آموزشي فرآيند برنامه ريزي استراتژيك
- طی دوره آموزشي بانک اطلاعاتي”emerald”
- طی دوره آموزشي مهارتهاي تدوين وانتشارمقاله هاي علمي وپژوهشي به زبان انگليسي
- طی دوره آموزشي مباني پژوهش هاي کيفي
- طی دوره آموزشي راهبردهاي بازيابي اطلاعات در وب
- انتخاب طرح تحقيقاتي«مباني علمي و حقوقي پيش نويس لايحه قانون تبليغات بازرگاني» به عنوان رتبه دوم پژوهش فرهنگي سال، اسفند۱۳۸۹
دوم) مهمترين سوابق و مسئولیت های اجرايي و دانشگاهی
- رئيس مركز مطالعات و تحقيقات رسانهها، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي،۱۳۷۴-۱۳۷۶
- رئيس دانشكده حقوق دانشگاه امام صادق (ع)، ۱۳۸۳ – ۱۳۹۲
- مدير گروه حقوق خصوصي دانشگاه امام صادق عليهالسلام، از سال ۱۳۸۶ – ۱۳۹۲
- سه دوره عضویت در شوراي نگهبان به عنوان عضو حقوقدان، ۱۳۸۰ – ۱۳۹۸
- رئیس هیئت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین و مقررات، از۱۳۹۲ تا کنون
- نماینده مردم استان تهران در مجلس خبرگان رهبری، از ۱۳۹۵ – ۱۴۰۳
- عضو هیات پیگیری اجرای قانون اساسی، ۱۴۰۱-۱۴۰۳
- داور دعاوی ملی و بین المللی در مرکز داوری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، ۱۴۰۰
- اخذ پروانه پایه یک وکالت دادگستری، ۱۴۰۲
سوم) کتاب های منتشر شده
۱- كليات علوم قرآن، (منتخب سومين نمايشگاه بزرگ قرآن)، تهران، انتشارات بنيان، ۱۳۷۴٫
۲- نظريه خسارت (بررسي لزوم جبران خسارتهاي معنوي و مسئوليت ناشي از تقويت منافع و فرصتها از ديدگاه فقه و حقوق تطبيقي)، تهران، انتشارات امير كبير، ۱۳۷۷٫
۳- قوه قاهره (مطالعه تطبيقي در حقوق اسلام، ايران، تصميمات و آراي ديوان داوري دعاوي ايران ايالات متحده )، پژوهش برگزيده سال ۱۳۷۹، تهران، انتشارات سروش، ۱۳۸۱٫
۴- قانون مطبوعات و سير تحول آن در حقوق ايران، تهران، انتشارات سروش، چاپ اول، ۱۳۷۹، چاپ ششم، ۱۳۸۵٫
۵- درسهاي ماندگار، نگاهي نو و گذرا به نهج البلاغه، جلد اول، تهران، انتشارات سروش، چاپ پنجم، ۱۳۸۳٫
۶- درسهاي ماندگار، نگاهي نو و گذرا به نهج البلاغه، جلد دوم، تهران، انتشارات سروش، چاپ سوم ، ۱۳۸۲٫
۷- بررسي تحليلي نظريات شوراي نگهبان در مورد لايحه بودجه سال۱۳۸۱، تهران، انتشارات مركز تحقيقات شوراي نگهبان، ۱۳۸۱٫
۸- جايگاه و مسئوليتهاي رئيس جمهور، تهران، دفتر نشر فرهنگ اسلامي، چاپ اول تا سوم، ۱۳۸۴٫
۹- حاكميت ملي و نظارت همگاني در فقه سياسي و حقوق اساسي، تهران، دفتر نشر فرهنگ اسلامي، چاپ اول تا سوم، ۱۳۸۴٫
۱۰- حقوق تبليغات بازرگاني در ايران و جهان، تهران، انتشارات مركز تحقيقات سازمان صدا و سيما و نشر شهر، ۱۳۸۵٫
۱۱- تبليغات بازرگاني؛ آثار، وضعيت حقوقي و بايسته هاي قانونگذاري، تهران، مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي، چاپ اول، ۱۳۸۶
۱۲- بايستههاي اقتصادي از ديدگاه فقهي و حقوقي، تهران، نشر شهر، چاپ اول و دوم، ۱۳۸۸
۱۳- همت واراده، تهران، نشرشهر، چاپ اول ۱۳۸۹، چاپ سوم۱۳۹۰
۱۴- راهنمای حقوقی شهروندان (مجموعه پرسش وپاسخ های حقوقی)، جلد اول، تهران، نشرشهر، چاپ اول، ۱۳۸۹، چاپ دوم۱۳۹۰
۱۵- گفتارهايی درحقوق شهری وشهروندی، جلد اول، تهران، نشرشهر، چاپ اول، ۱۳۹۰
۱۶- پيش نويس لايحه قانون تبليغات بازرگاني (گزارش توجيهي)، تهران، انتشارات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ وارشاداسلامي، ۱۳۹۰
۱۷- دین و قانون،(با همکاری دیگران) تهران، انتشارات دانشگاه امام صادق (ع)، چاپ اول، ۱۳۹۱
۱۸- جهاد اقتصادی؛ از مبانی تا موانع، ( با همکاری دیگران)، تهران، انتشارات نشر شهر، چاپ اول، ۱۳۹۱
۱۹- گفتار هایی در حقوق رسانه، جلد اول، تهران، نشر شهر، چاپ اول، ۱۳۹۱
۲۰- گفتار هایی در حقوق رسانه، جلد دوم ( با همکاری دیگران)، تهران، نشر شهر، چاپ اول، ۱۳۹۱
۲۱- سیاست و حکومت در نهج البلاغه، (مجموعه سرچشمه حکمت: شرح و تفسیر نهج البلاغه، ج۱)، تهران، دفتر نشر فرهنگ اسلامی، چاپ اول، ۱۳۹۳٫ چاپ دوم ۱۳۹۴
۲۲- سیاست نامه علوی، تهران، انتشارات سدید ( بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه السلام)، چاپ اول، ۱۳۹۴
۲۳- راهنمای حقوقی شهروندان (مجموعه پرسش وپاسخ های حقوقی)،جلد دوم، تهران، نشرشهر،چاپ اول، ۱۳۹۴
۲۴- گفتارهايی درحقوق شهری وشهروندی، جلد دوم، تهران، نشرشهر، چاپ اول، ۱۳۹۴
۲۵- مبانی استنباط مظفر، با همکاری دکتر سعید مولوی، انتشارات دانشگاه شهرکرد، چاپ اول، ۱۳۹۵
۲۶- چهار و چهار، (مجموعه سرچشمه حکمت، ج۲: شرح و تفسیر حکمت سی و هشتم نهج البلاغه)، تهران، دفتر نشر فرهنگ اسلامی، چاپ اول، ۱۳۹۵
۲۷- حقوق آزادی اطلاعات، (ترجمه THE LAW OF FREEDOM OF INFORMATION) با همکاری دیگران، جلد اول، تهران، مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، چاپ اول، ۱۳۹۶
۲۸- حقوق آزادی اطلاعات، (ترجمه THE LAW OF FREEDOM OF INFORMATION) با همکاری دیگران، جلد دوم، تهران، مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، چاپ اول، ۱۳۹۶
۲۹- برنامه جهانی مبارزه با فساد؛ با مطالعه تطبیقی سیره حکومت علوی، با همکاری میلاد قطبی، تهران، انتشارات دانشگاه امام صادق علیه السلام، چاپ اول، ۱۳۹۶
۳۰- مهر و ماه: رساله ای در باب حقوق اجتماعی و احکام اخلاقی، تهران، دفتر نشر فرهنگ اسلامی، چاپ اول، ۱۳۹۸
۳۱- حقوق ارتباطات و تعامل آن با دین و اخلاق، تهران، انتشارات دانشگاه امام صادق علیه السلام، چاپ اول، ۱۳۹۹
۳۲- حقوق آزادی اطلاعات در ایران، جلد اول: شرح و تفسیر کاربردی «قانون دسترسی و انتشار آزاد اطلاعات»، تهران، انتشارات جهاد دانشگاهی و پژوهشکده هنر، فرهنگ و ارتباطات وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی، چاپ اول، ۱۴۰۰
۳۳- حقوق آزادی اطلاعات در ایران، جلد دوم: مراحل، مستندات و مدارک پشتیبان تصویب «قانون دسترسی و انتشار آزاد اطلاعات»، تهران، انتشارات جهاد دانشگاهی و پژوهشکده هنر، فرهنگ و ارتباطات وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی، چاپ اول، ۱۴۰۰
۳۴- منشور رستگاری: (مجموعه سرچشمه حکمت، ج۳ : شرح و تفسیر نامه شصت و نهم نهج البلاغه)، تهران، دفتر نشر فرهنگ اسلامی، چاپ اول، ۱۴۰۰
۳۵- نهاد خانواده؛ سبک زندگی و احکام آن از نگاه دین و حقوق، تهران، دفتر نشر فرهنگ اسلامی، چاپ اول، ۱۴۰۰
۳۶- در طلب عیش مدام؛ بازاندیشی و تحلیل درس های عاشورا برای روزگار ما، تهران، دفتر نشر فرهنگ اسلامی، چاپ اول، ۱۴۰۱
۳۷- امکان سنجی جبران مادی خسارت های معنوی، تهران، دانشگاه تهران، چاپ اول، ۱۴۰۲
چهارم) طرح های تحقیقاتی
- درآمدي بر پيش نويس قانون تبليغات بازگاني، مركز مطالعات و تحقيقات رسانه ها، ۱۳۷۶، همكار
- تحليل و نقد قانون مطبوعات با مطالعه تطبيقي، مركز پژوهش هاي مجلس شوراي اسلامي، ۱۳۷۷، مجري
- بررسي تطبيقي اصول و مباني تبليغات بازرگاني در جهان معاصر، ايران و اسلام، مركز مطالعات و تحقيقات و سنجش برنامه اي سازمان صدا و سيما، ۱۳۸۳، مجري
- رهبري در فقه سياسي و حقوق اساسي، مركز مطالعات و تحقيقات و سنجش برنامه هاي سازمان صدا و سيما، ۱۳۸۳ (همكار)
- تبليغات بازرگاني؛ آثار، وضعيت حقوقي و بايستههاي قانونگذاري، مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي، ۱۳۸۶، مجري
- طرح تدوين لايحه قانون تبليغات بازرگاني، پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، ۱۳۸۷، مجری
- مباني علمي و حقوقي پيش نويس لايحه قانون تبليغات بازرگاني ، پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، ۱۳۸۹، مجری
پنجم) مقاله هاي تخصصی، علمي و پژوهشی
- تعريف حقوقي مطبوعات، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فصل نامه مطالعاتي و تحقيقاتي رسانه، شماره ۲۵، بهار ۱۳۷۵
- وظايف و مسئوليتهاي دارنده پروانه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فصل نامه مطالعاتي و تحقيقاتي رسانه، شماره ۲۶، تابستان ۱۳۷۵
- شرابط و وظايف مدير مسئول، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فصل نامه مطالعاتي و تحقيقاتي رسانه ، شماره ۲۸، زمستان ۱۳۷۵
- دادگاههاي مطبوعاتي: شرايط و ويژگي ها، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فصل نامه مطالعاتي و تحقيقاتي رسانه، شماره ۲۹، بهار ۱۳۷۶
- طنز مطلوب در رسانه ها: ابعاد حقوقي و فقهي، فصلنامه پژوهش و سنجش، مركز مطالعات و تحقيقات و سنجش برنامه هاي سازمان صدا و سيما، شماره ۱۳ و ۱۴، تابستان ۱۳۷۷، و باز نشر در: طنز مطلوب در رسانه ها، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فصل نامه مطالعاتي و تحقيقاتي رسانه، شماره ۴۰، زمستان ۱۳۷۸
- احكام حكومتي و مصلحت: نقد و بررسي تحقيق مركز تحقيقات استراتژيك، نمايه پژوهش ، شماره ۴ و ۵، تابستان ۱۳۷۷
- ايجاب و زوال آن از دیدگاه فقه و حقوق تطبیقی و کنوانسیون بیع بین المللی کالا، دانشگاه تربیت مدرس، فصلنامه علمي پژوهشي مدرس، شماره ۹، زمستان ۱۳۷۷
- هيأت نظارت بر مطبوعات: تحليل و نقد حقوقي، منتشر شده در: مجموعه مقالات دومين سمينار بررسي مسائل مطبوعات ايران ، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، جلد ۱، ۱۳۷۷
- قاعده ولايت حاكم بر ممتنع، دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری، فصلنامه حكومت اسلامي، شماره ۱۱، بهار ۱۳۷۸
- امنيت و شريعت: نظم عمومي در قواعد و احكام فقهي، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، فصلنامه كتاب نقد، شماره ۱۴و ۱۵، تابستان ۱۳۷۹
- امنیت ملی از دیدگاه فقه و حقوق اسلامی، دانشگاه علوم انتظامی، فصلنامه دانش انتظامي، شماره ۲ و ۳، پاييز ۱۳۷۹
- منابع فقه معاملات، منتشر شده در كتاب: حقوق قراردادها در فقه اماميه، تهران، انتشارات سمت و دفتر همكاري حوزه و دانشگاه، جلد اول ، ۱۳۷۹
- جنبه هاي حقوقي ماهواره، مركز مطالعات و تحقيقات و سنجش برنامه هاي سازمان صدا و سيما، فصلنامه پژوهش و سنجش، شماره ۲۶، پاييز ۱۳۸۱
- تغيير اوضاع و احوال از منظر حقوق تطبيقي، دانشگاه شهید مطهری، فصلنامه رهنمون، شماره ۱، زمستان ۱۳۸۱
- اصلاحات در پرتو عزت وافتخار حسینی، منتشر شده در کتاب: مجموعه مقالات همایش علمی عزت و افتخار حسینی، سازمان تحقیقات و مطالعات نیروی مقاومت بسیج، چاپ اول، ۱۳۸۱
- رابطه آثار فكري با پديدآورندگان از ديدگاه حقوق اسلامي، موسسه مطالعات و پژوهش های حقوقی شهر دانش، دو فصلنامه پژوهش هاي حقوقي، شماره ۳ ، بهار و تابستان ۱۳۸۲
- جايگاه حكم حكومتي در نظام سياسي و حقوق اسلام، منتشر شده در: مجموعه مقالات پانزدهمين كنفرانس بين المللي وحدت اسلامي، جلد اول، ۱۳۸۲
- آموزش رسانه ای از دیدگاه حقوق بين الملل و ايران، مركز مطالعات و تحقيقات و سنجش برنامه هاي سازمان صدا و سيما، فصلنامه پژوهش و سنجش، شماره ۳۳، بهار۱۳۸۲
- مردم سالاري: مقايسه يك نظريه از دو ديدگاه، منتشر شده در: مجموعه مقالات «تبيين مردم سالاري ديني»، قم، موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره )، جلد اول، ۱۳۸۳
- سير تاريخي قانون مطبوعات، منتشر شده در: مجموعه مقالات جشنواره (مطبوعات اسلامي)، قم، جلد اول، ۱۳۸۲
- امنيت و رسانه از ديدگاه حقوق بين الملل و ايران، مركز مطالعات و تحقيقات و سنجش برنامه هاي سازمان صدا و سيما، فصلنامه پژوهش و سنجش، شماره ۳۴ تابستان ۱۳۸۲
- جايگاه حقوقي رسالت رسانه ها، مركز مطالعات و تحقيقات و سنجش برنامه هاي سازمان صدا و سيما، فصلنامه پژوهش و سنجش، شماره ۳۵، پاييز ۱۳۸۲
- همه پرسي و شوراي نگهبان، پژوهشکده حوزه و دانشگاه، فصلنامه حوزه و دانشگاه، شماره ۳۳، پاييز ۱۳۸۲
- حكم حكومتي: راهي براي پاسخگويي به نيازهاي زمان، موسسه دایره المعارف فقه اسلامی طبق مذهب اهل بیت (ع)، فصلنامه فقه اهل بيت، شماره ۳۵، پاييز ۱۳۸۲
- تعامل دين و رسانه از ديدگاه حقوق، دانشگاه امام صادق (ع)، فصلنامه پژوهشي، شماره ۲۱، بهار ۱۳۸۳؛ باز نشر در: کتاب تعامل دین و ارتباطات، تهران، پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری، ۱۳۸۷
- جايگاه حقوق ارتباطات در برنامه چهارم توسعه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فصل نامه مطالعاتي و تحقيقاتي رسانه ، شماره ۵۸، تابستان ۱۳۸۳
- مردم سالاري: بررسی یک نظریه در دو نظام حقوقی، دانشگاه امام صادق (ع)، فصلنامه پژوهشي، شماره ۲۲، تابستان ۱۳۸۳؛ و باز نشر: مقایسه یک نظریه از دو دیدگاه، قم، موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی، مجموعه مقالات «تبیین مردم سالاری دینی»، جلد اول، ۱۳۸۳
- نقش ریيس جمهور در اجراي قانون اساسي، دانشگاه امام صادق (ع)، فصلنامه پژوهشي، شماره۲۴، زمستان ۱۳۸۳
- حقوق رسانه ها: پايه ها؛ چشم انداز و بايسته ها، مركز مطالعات و تحقيقات و سنجش برنامه هاي سازمان صدا و سيما، فصلنامه پژوهش و سنجش، شماره ۳۹ و ۴۰، زمستان ۱۳۸۳
- حمايت از مالكيت هاي ادبي و هنري و سير تحول آن در حقوق ايران، پژوهشگاه قوه قضاییه، مجله حقوقي دادگستري، شماره ۵۰ و ۵۱، بهار و تابستان ۱۳۸۴
- آثار مورد حمايت در حقوق مالكيت هاي ادبي و هنري ايران و شرايط آن، دانشگاه امام صادق (ع)، فصلنامه پروهشي، شماره ۲۸، زمستان ۱۳۸۴
- تعامل حقوق و اخلاق در رسانهها، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فصلنامه مطالعاتي و تحقيقاتي رسانه، شماره ۶۶، تابستان ۱۳۸۵
- مردم سالاری دینی و اصل حاکمیت ملی، منتشر شده در کتاب: مجموعه مقالات همایش مردم سالاری دینی، تهران، دانشگاه علامه طباطبایی، ج ۱، چاپ اول، ۱۳۸۵
- بایسته های حقوق مطبوعات، منتشر شده در کتاب: مجموعه مقالات سومین سمینار بررسی مسائل مطبوعات ایران، تهران، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، چاپ اول، ۱۳۸۵
- خط و زبان رسانهها از ديدگاه حقوق، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فصلنامه علمي ترويجي رسانه، شماره ۷۲، زمستان ۱۳۸۶
- نظارت همگاني و مباني ديني و حقوقي آن، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، فصلنامه علمي ترويجي نظارت و بازرسي، شماره ۱، پاييز ۱۳۸۶
- آزادي تبليغات بازرگاني و محدوديتهاي آن از ديدگاه حقوق بينالملل، ايران و اسلام، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فصلنامه علمي ترويجي رسانه، شماره ۷۵، پاييز ۱۳۸۷
- مقدمه اي برحقوق رسانه ها، دانشگاه امام صادق (ع)، فصل نامه گواه، شماره۱۳، پاييز ۱۳۸۷
- کپي رايت درحقوق ايران: ازآغاز تاکنون، جشنواره بين المللي فارابي، دوماهنامه فارابي، شماره ۸، ارديبهشت ۱۳۸۸
- امر به معروف ونهي ازمنکر در قانون اساسي، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، فصلنامه علمي ترويجي نظارت و بازرسي، شماره ۸، تابستان ۱۳۸۸
- اثر جنون در انحلال نکاح، مشترک با سعید ابراهیمی، دانشگاه امام صادق (ع)، دوفصلنامه فقه وحقوق خانواده (نداي صادق)، شماره۵۰، تابستان ۱۳۸۸
- تاثيرانقلاب اسلامي برکارکرد رسانه ها: با مطالعه موردي درحقوق مطبوعات، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فصلنامه علمي ترويجي رسانه، شماره ۷۷، بهار ۱۳۸۸
- حقوق کودک دربرابررسانه ها، فصلنامه علمي پژوهشي خانواده پژوهي، دانشگاه شهيدبهشتي، شماره۲۱، بهار۱۳۸۹
- راهبردهاي برنامه سازي براي اصلاح الگوي مصرف (باتکيه بر مباني حقوقي و ديني)، مركز مطالعات و تحقيقات و سنجش برنامه هاي سازمان صدا و سيما، فصلنامه علمي پژوهشي پژوهش هاي ارتباطي، شماره ۶۲، تابستان ۱۳۸۹
- تحليل ماهيت نهاد سياست هاي کلي نظام درحقوق اساسي جمهوری اسلامی ایران، مشترک با هادی طحان نظیف، دانشگاه امام صادق (ع)، فصلنامه معارف اسلامي وحقوق، شماره ۲۸
- انقلاب اسلامي و آفرينش نقش جديد رسانه ها در تمدن سازي؛ با تاکيد بر مباني حقوقي، انتشارات دانشگاه امام صادق (ع)، (منتشرشده درکتاب مجموعه مقالات: آفاق تمدني انقلاب اسلامي)، ۱۳۹۰
- بنياد ديني رسانه: رويکردحقوقي، انتشارات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ وارشاداسلامي، منتشرشده در کتاب مجموعه مقالات: سياست، دين، فرهنگ، ۱۳۸۹
- عزاداري امام حسين(ع) و بايسته هاي آن؛ مطالعه موردي: عزت وکرامت نفس، انتشارات دانشگاه امام صادق(ع)، منتشرشده درکتاب مجموعه مقالات: عاشوراپژوهي، جلد ۳، ۱۳۸۹
- آزادی اطلاعات و حقوق روزنامه نگاران، منتشر شده در: مجموعه مقالات همایش حقوق مطبوعات، تهران، انتشارات دانشگاه تهران، چاپ اول، ۱۳۸۹
- حقوق مالکيت هاي معنوي درفقه اماميه، انتشارات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ وارشاداسلامي، (منتشرشده درکتاب مجموعه مقالات: مالکيت ادبي- هنري وحقوق مرتبط)، ۱۳۸۹
- مطالعه فقهي- حقوقي اصول سياست خارجي دولت اسلامي، مشترک با سید محمد مهدی غمامی، دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری، فصلنامه علمي پژوهشي حکومت اسلامي، شماره ۵۸، زمستان ۱۳۸۹
- اهمیت حقگرایی در ارائه پیامرسانه از نگاه قرآن، مشترک با صادق یزدانی، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، فصلنامه رادیو و تلویزیون، شماره ۱۶، تابستان ۱۳۹۰
- مطالعه تطبیقی مالکیت نفت و گاز در نظام های ملی و حقوق بین الملل، مشترک با مسعود امانی، دانشگاه مفید، فصلنامه علمی پژوهشی حقوق تطبیقی، شماره ۹۱، زمستان ۱۳۹۱
- مطالعه تطبیقی در نظام رقابت در ایران و فرانسه، مشترک با سید محمد مهدی غمامی، دانشگاه امام صادق (ع)، پژوهشنامه حقوق اسلامی، شماره ۳۲، پاییز و زمستان ۱۳۸۹
- توابع مبیع، مشترک با رضا آقا موسی طهرانی، دانشگاه امام صادق (ع)، پژوهشنامه حقوق اسلامی، شماره ۳۳، تابستان ۱۳۹۰
- شرط ارتکازی در فقه امامیه وحقوق ایران، مشترک با امید توکلی کیا، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، فصلنامه علمی پژوهشی حقوق اسلامی، شماره ۳۲ ، بهار ۱۳۹۱؛ و باز نشر در: شرط ارتکازی در فقه امامیه و حقوق ایران، مشترک با امید توکلی کیا، دانشگاه امام صادق (ع)، پژوهشنامه حقوق اسلامی، شماره ۳۴، زمستان ۱۳۹۰
- نسبت سیاست های کلی نظام با احکام حکومتی در حقوق اساسی ایران، مشترک با هادی طحان نظیف، دانشگاه امام صادق (ع)، پژوهشنامه حقوق اسلامی، شماره ۳۵، تابستان ۱۳۹۱
- مردم سالاری دینی و امنیت پایدار: مبانی و راهبرد های حقوقی، دانشگاه جامع امام حسین(ع)، فصلنامه علمی پژوهشی آفاق امنیت، سال ۵، شماره ۱۴، بهار ۱۳۹۱
- مفهوم و کارکرد دین در سپهر حقوق عمومی از دیدگاه علامه طباطبایی، مشترک با سید محمد مهدی غمامی، سازمان بسیج اساتید، فصلنامه علمی تخصصی مطالعات حقوقی دولت اسلامی، شماره ۱، پاییز۱۳۹۱
- نظام هنجاری اطلاع رسانی در فقه شیعه، مشترک با عبدالله جلالی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فصلنامه علمی ترویجی رسانه، شماره ۸۹، زمستان ۱۳۹۱
- مبانی و مصداق های آزادی ارتباطات و اطلاعات در حقوق و اندیشه اسلامی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فصلنامه علمی ترویجی رسانه، شماره ۹۰، بهار ۱۳۹۲
- درآمدی بر نقش مجلس شورای اسلامی در حسن اجرای سیاست های کلی نظام، مشترک با مصطفی منصوریان، مرکز تحقیقات شورای نگهبان، فصلنامه بررسی های حقوق عمومی، سال ۲، شماره ۱، بهار ۱۳۹۲
- ماهیت و کارکرد فرامین رهبری در حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران، سازمان بسیج اساتید، فصلنامه علمی تخصصی مطالعات حقوقی دولت اسلامی، شماره ۴ ،تابستان۱۳۹۲
- الگوی راهبردی تامین امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در قوانین برنامه توسعه اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، مشترک با حمید بالایی، دانشگاه علامه طباطبایی، فصلنامه پژوهش های راهبردی سیاست، شماره ۵، تابستان ۱۳۹۲
- منطقه الفراغ؛ به مثابه نظریه قانونگذاری، مشترک با حسین امینی پژوه، پژوهشگاه شورای نگهبان، فصلنامه علمی پژوهشی دانش حقوق عمومی، شماره ۵، پاییز۱۳۹۲
- فقه سیاسی و اختیارات تقنینی حاکم؛ با تأکید بر آرای امام خمینی، مشترک با میلاد قطبی، دانشگاه امام صادق (ع)، پژوهشنامه حقوق اسلامی، شماره ۳۸، پاییز و زمستان ۱۳۹۲
- نظم عمومی در قواعد و احکام فقهی، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، منتشر شده در مجموعه مقالات تحت عنوان: جرایم علیه امنیت، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، چاپ اول ۱۳۹۳
- تأملی در نظریه منطقه الفراغ از نظر شهید صدر و نقدها و نقص های آن، مشترک با محمد رضا اصغری و رضا رشیدی، پژوهشگاه شورای نگهبان، فصلنامه علمی پژوهشی دانش حقوق عمومی، شماره ۸، تابستان ۱۳۹۳
- بررسی ارکان متشکله حقوق امنیت ملی در آمریکا: آثار و نتایج آن، مشترک با مهدی شیدایی، دانشگاه جامع امام حسین (ع)، فصلنامه علمی پژوهشی آفاق امنیت، شماره ۲۴، پاییز ۱۳۹۳
- معنا شناسی واژه «حاکم» در اصل چهارم قانون اساسی، مشترک با رضا رشیدی، دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری، فصلنامه علمی پژوهشی حکومت اسلامی، شماره ۷۵، بهار ۱۳۹۴
- حقوق مطبوعات؛ چالش های امروز و نیازهای فردا، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فصلنامه علمی ترویجی رسانه، شماره ۱۰۰، پاییز ۱۳۹۴
- امنیت و نظم عمومی در اسلام: با تاکید بر سیاست های کیفری فقه اسلامی، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، فصلنامه مطالعات راهبردی ناجا، شماره۱، پاییز ۱۳۹۴
- معناشناسی برخی از هنجارهای اسلامی در قانون اساسی با محوریت مفهوم موازین اسلامی، مشترک با حسین امینی پژوه، پژوهشگاه شورای نگهبان، فصلنامه علمی پژوهشی دانش حقوق عمومی، دوره ۴، شماره ۱۱، بهار و تابستان ۱۳۹۴
- الگوي راهبردي تأمين امنيت ملي در سياست هاي کلي نظام جمهوری اسلامی ایران، مشترک با حمید بالایی، دانشگاه جامع امام حسین (ع)، فصلنامه علمی پژوهشی آفاق امنیت، سال هشتم، شماره ۲۷، تابستان ۱۳۹۴
- تکافل خانواده در قالب الگوى وکالت از ديدگاه فقه اماميه، عامه و حقوق ايران، مشترک با محمد امین کیخا فرزانه و محمد مهدی عسکری، دانشگاه تهران، دو فصلنامه علمی پژوهشی فقه و مبانی حقوق اسلامی، سال ۴۸، شماره ۱، بهار و تابستان ۱۳۹۴
- رابطه طولی یا عرضی حق اجبار و حق فسخ در اثر تخلف از شرط، مشترک با جعفر عسکری، دانشگاه پیام نور، دو فصلنامه علمی پژوهشی دانش حقوق مدنی، سال ۴، شماره ۲، پاییز و زمستان ۱۳۹۴
- خانواده اسلامی؛ ویژگی های خانواده در کتاب شریف مفاتیح الحیات، مشترک با سیاوش صلواتیان، محمدرضا تقوی پور، مرکز پژوهش و سنجش افکار صدا و سیما، فرهنگ مردم ایران، شماره های ۴۲ و ۴۳، پاییز و زمستان ۱۳۹۴
- تحلیل ماهیت و نظام حقوقی حاکم بر تعهدات دولت در میثاق بینالمللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، مشترک با حسین امینی پژوه، پژوهشگاه شورای نگهبان، فصلنامه علمی پژوهشی دانش حقوق عمومی، دوره ۵، شماره ۱۴، تابستان ۱۳۹۵
- وجوه تشابه و افتراق دموکراسی و ارکان آن با نظام ولایت فقیه از دیدگاه قائلان به دو نظریه نصب (آیتالله مصباح یزدی) و نخب (آیتالله منتظری)، مشترک با ایمان مختاری، دانشگاه تهران، فصلنامه علمی پژوهشی مطالعات حقوق عمومی، دوره چهل و ششم – شماره ۲، تابستان ۱۳۹۵
- ماهیت و الگوی تعریف در مفاهیم حقوقی، مشترک با علی مهاجرانی، دانشگاه امام صادق (ع)، فصلنامه علمی پژوهشی پژوهشنامه حقوق اسلامی، سال هفدهم، شماره ۴۳، بهار و تابستان ۱۳۹۵
- پالایش فضای مجازی: حکم و مسائل آن از دیدگاه فقهی، مشترک با محمدصادق نصراللهی، دانشگاه امام صادق (ع)، فصلنامه علمی پژوهشی دین و ارتباطات، بهار و تابستان ۱۳۹۵
- آثار پذيرش قاعده نفي خلو در نظام قانون گذاري ايران، مشترک با سيد محمد حسين ميرلوحي،
دانشگاه امام صادق (ع)، دو فصلنامه علمی پژوهشی پژوهشنامه حقوق اسلامي، سال ۱۷، شماره ۴۴، پاييز و زمستان ۱۳۹۵ - مبانی فقهی حقوقی لزوم عمل به وعده های انتخاباتی و مقابله با وعده های دروغین، مشترک با دکتر سید احمد حبیب نژاد، دانشگاه تهران، فصلنامه مطالعات حقوق عمومی، دوره ۴۷، شماره ۱، بهار ۱۳۹۶
- الگوي جامع خانواده تراز در انديشه اسلامي، مشترک با محمد رضا تقوی پور، سياوش صلواتيان، دانشگاه جامع امام حسین (ع)، فصلنامه علمی پژوهشی فرهنگي تربيتي زنان و خانواده، سال يازدهم، شماره ۳۸، بهار ۱۳۹۶
- بررسي خيار غبن و رابطه آن با قاعده لاضرر با رويكردي بر انديشه امام خميني، مشترک با سمیه مولوی، پژوهشکده امام خمینی (س) و انقلاب اسلامی، پژوهشنامه متين، سال ۱۹، شماره ۷۵، تابستان ۱۳۹۶
- سياست گذاري توليد محصولات نمايشي در تلويزيون ايران با محوریت خانواده اسلامی، مشترک با محمد رضا تقوی پور و سیاوش صلواتیان، مرکز مطالعات زنان و خانواده دانشگاه تهران، فصلنامه علمی پژوهشی زن در فرهنگ و هنر، سال نهم، شماره ۲، تابستان ۱۳۹۶
- تحلیل فقهی و حقوقی ماده ۱۰۱۳ قانون مدنی و امکان تعمیم آن به انواع امین، مشترک با سعید اکبرزاده مقدم، دانشگاه امام صادق (ع)، نشريه آموزه هاي حقوقي گواه، سال سوم، شماره ۱، بهار و تابستان ۱۳۹۶
- پذيرش قول امين در فقه اماميه و آيين دادرسي مدني، مشترک با محمد نصیری، دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری، فصلنامه علمي پژوهشي ديدگاه هاي حقوق قضايي، دوره ۲۲، شماره ۷۹-۸۰، پاييز و زمستان ۱۳۹۶
- امتداد قواعد امانت در حقوق تجارت ايران با مطالعه تطبيقي در حقوق تجارت مصر، مشترک با عليرضا قاسمي، دانشگاه امام صادق (ع)، نشريه آموزه هاي حقوقي گواه، سال سوم، شماره ۲، پاییز و زمستان ۱۳۹۶
- شایستگی های اخلاقی پدر و اثر آن بر ولایت قهری، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، فصلنامه علمی پژوهشی حقوق اسلامی، دوره ۱۴، شماره ۵۵، زمستان ۱۳۹۶
- تاثیر اخلاق بر حقوق: با مطالعه موردی در قوانین رسانه ای، منتشر شده در کتاب: حج اندیشه (یادنامه علمی استاد شهید دکتر ناصر قربان نیا) قم، دانشگاه مفید، چاپ اول، ۱۳۹۶
- حاکمیت الهی و حقوق شهروندی در نگاه علوی، منتشر شده در کتاب: مجموعه مقالات همایش بین المللی حکومت علوی: نگاهی پس از چهارده قرن، بخش حقوق و اقتصاد، قم، دانشگاه مفید، چاپ اول، ۱۳۹۶
- امکان سنجی تقنین در نظام مبتنی بر شریعت جامع، منتشر شده در کتاب: مجموعه مقالات دومین کنفرانس بین المللی فقه و قانون: فقه، قانون و اخلاق، قم، مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی، چاپ اول، ۱۳۹۶
- ماهیت اموال خارج از حاکمیت دولتها از منظر فقه امامیه، مشترک با سید علی اصغر رحیمی، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، فصلنامه علمی پژوهشی حقوق اسلامی، دوره ۱۵، شماره ۵۷، تابستان ۱۳۹۷
- حل چالش های عمده در دعاوی اسرار تجاری با رفع تزاحم دو حق؛ دادخواهی منصفانه و حفظ محرمانگی اطلاعات، مشترک با ابراهیم تقی زاده و محمد حسین حیدری منور، دانشگاه تبریز، نشریه علمی پژوهشی فقه و حقوق اسلامی، سال ۹، شماره ۱۶، بهار و تابستان ۱۳۹۷
- بررسی تأثیر اذن بر ضمان در حقوق ایران و فقه امامیه، مشترک با هادی دهنوی، مهدی حبیبیان، دانشگاه امام صادق (ع)، دوفصلنامه علمی تخصصی پژوهشنامه میان رشته ای فقهی، سال ششم، شماره ۱۲، بهار و تابستان۱۳۹۷
- حق بر امنیت و همگانی بودن آن، موسسه مطالعاتی صراط مبین، دو فصلنامه علمی-ترویجی فقه حکومتی، دوره ۳، شماره ۵، بهار و تابستان ۱۳۹۷
- اصل حاکمیت اراده در حقوق غرب و اسلام؛ مبانی، آثار و پیشینه تاریخی، دانشگاه قم، فصلنامه پژوهش تطبیقی حقوق اسلام و غرب، سال ۵، شماره ۲، تابستان ۱۳۹۷ ؛ باز نشر: مردی از تبار خرد و فضیلت، مجموعه مقالات اهدایی به استاد سید مصطفی محقق داماد، تهران، فرهنگستان علوم اسلامی، ۱۳۹۵
۹۹- راهبردهای پیشگیری از وقوع جرائم علیه امنیت اخلاقی در ایران، مشترک با غلامرضا فدایی شهری، دانشگاه عالی دفاع ملی، فصلنامه علمی پژوهشی امنیت ملی، دوره ۸، شماره ۲۸، تابستان ۱۳۹۷
- بهرهبرداری اشخاص خصوصی از اموال خارج از حاکمیت دولتها و سازوکارهای مرتبط، مشترک با سید علی اصغر رحیمی، مرکز امور حقوقی بین المللی ریاست جمهوری، فصلنامه علمی- پژوهشی حقوقی بین المللی، سال ۳۵، شماره ۵۸، پاییز و زمستان ۱۳۹۷
- اصل فوریت اجرای شریعت توسط حاکمان و استثنائات آن بر پایه آیات و روایات، مشترک با سید محمد میرلوحی، انجمن علوم قرآن و حدیث ایران، پژوهش نامه قرآن و حدیث (علمی- پژوهشی)، پاییز و زمستان ۱۳۹۷
- امنیت و نظم عمومی در اسلام؛ با تاکید بر سیاست های کیفری در فقه اسلامی، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، فصلنامه مطالعات راهبردی ناجا، سال سوم، شماره ۹، پاییز ۱۳۹۷
- اقتضای ذات و اطلاق عقد ودیعه نسبت به مجانیت، مشترک با اسماعیل علی دادی تلخستانی، دادگستری استان تهران، فصلنامه قضاوت، سال ۱۸، شماره ۹۴ ، پاییز ۱۳۹۷
- محمد مهدی سیفی، دانشگاه تهران، فصلنامه مطالعات علمی- پژوهشی حقوق عمومی، دوره ۴۸، شماره ۴، زمستان ۱۳۹۷
- سیری در تحولات و آسیب شناسی نظارت رییس مجلس شورای اسلامی بر مصوبات قوه مجریه، مشترک با امیر حسین اصل زعیم، دانشگاه امام صادق (ع)، دو فصلنامه گواه، شماره ۷، پاییز و زمستان ۱۳۹۷
- مقایسه اعمال نفوذ ناروا در حقوق انگلستان با اکراه و اضطرار در حقوق ایران، مشترک با کاظم شعبانی، دانشگاه شهید مطهری، دو فصلنامه فقه و حقوق خصوصی، سال دوم، شماره ۳، بهار و تابستان ۱۳۹۸
- بازتعریف قاعده اذن و آثار ناشی از آن، مشترک با علی امرایی، دانشگاه امام صادق (ع)، دو فصلنامه علمی تخصصی آموزه های حقوقی گواه، سال ۵، شماره ۸، بهار و تابستان ۱۳۹۸
- نقد و تحلیل ادله توقیت ولایت فقیه، مشترک با ولی الله حیدرنژاد، دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری، فصلنامه علمی پژوهشی حکومت اسلامی، سال ۲۴، شماره ۹۳، پاییز ۱۳۹۸
- بررسی محدودیت های خسارت تنبیهی در حقوق ایالات متحده آمریکا، مشترک با ابوالفضل قوی البنیه، دانشگاه امام صادق (ع)، دو فصلنامه علمی تخصصی آموزه های حقوقی گواه، سال ۵، شماره ۹، پاییز و زمستان ۱۳۹۸
- چالش های رعایت حقوق شهروندی در تفتیش و بازرسی اماکن، مشترک با علی محمد احمدوند، اکبر وروایی، مسعود مرشدی، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، پژوهشنامه جغرافیای انتظامی، سال ۷، شماره ۲۸، زمستان ۱۳۹۸
- تعامل حقوق و اخلاق در تبلیغات بازرگانی با تاکید بر آموزه های اسلامی، منتشر شده در کتاب: مجموعه مقالات اولین همایش علمی پژوهشی اخلاق و رسانه، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، چاپ اول، ۱۳۹۸
- حق شهروندان بر امنیت؛ تفاوت ماهیت و آثار، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، فصلنامه مطالعات راهبردی ناجا، سال ۵، شماره ۱۵، بهار ۱۳۹۹
- اعتبار سنجی مفهوم امین در فقه امامیه و حقوق ایران، مشترک با محمد کربلایی، دانشگاه امام صادق (ع)، آموزه های حقوقی گواه، سال ۶، شماره ۱۰، بهار و تابستان ۱۳۹۹
- الگوهای عقد امانی: حصر یا عدم حصر (تحلیل و تفسیری نوین از ماده ۶۳۱ قانون مدنی)، پژوهشگاه قوه قضاییه، مجله حقوقی دادگستری، سال ۸۴، شماره ۱۱۰، تابستان ۱۳۹۹
- تعلق حقوق معنوی (اخلاقی) برای صاحبان اسرار تجاری: نقطه تمایز اسرار تجاری با نظام مالکیت فکری، مشترک با ابراهیم تقی زاده و حسین حیدری منور، دانشگاه تهران، فصلنامه مطالعات حقوق خصوصی، دوره ۵۰، شماره ۲، تابستان ۱۳۹۹
- بررسی و تحلیل امکان فسخ ابتدایی در فقه امامیه، مشترک با محمد مهدی حیدری، دانشگاه امام صادق (ع)، پژوهشنامه میانرشتهای فقهی (پژوهشنامه فقهی)، دوره ۸، شماره ۱۶، بهار و تابستان ۱۳۹۹
- تعامل حقوق و اخلاق در تبلیغات بازرگانی: با تاکید بر حقوق خصوصی افراد، دانشگاه صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، فصلنامه رسانه های دیداری و شنیداری، دوره ۱۴، ویژه نامه آذر ۱۳۹۹
- جایگاه حقوق شهروندی در سبک سیاسی امام خمینی(ره) و آیت الله خامنه ای با تمرکز بر سه مولفه؛ حق آزادی عقیده و بیان،حق مشارکت درتعیین سرنوشت، وحق تحزّب وتشکّل، مشترک با حسین رمضانی پور، انجمن علمی جامعه شناسی سیاسی ایران، فصلنامه جامعه شناسی سیاسی ایران، دوره ۳، شماره ۱۲، زمستان ۱۳۹۹
- حقوق شهروندی و جایگاه آن در دولت دینی، منتشر شده در کتاب: مجموعه مقالات حقوق شهروندی: کاوش ها و چالش ها، تهران، انتشارات سمت، چاپ اول، ۱۳۹۹
- حقوق شهروندی و جایگاه اقلیت ها در نگاه آیت الله عمید زنجانی، ، منتشر شده در کتاب: مجموعه مقالات همایش آیت الله عمید زنجانی: در تکاپوی حقوق اسلامی، تهران، دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری، چاپ اول، ۱۳۹۹
- امکان اخلاقسازی در فرایند استدلال قضایی، مشترک با محمد ملکی، دانشگاه تهران، فصلنامه مطالعات حقوق خصوصی، دوره ۵۱، شماره ۲، تابستان ۱۴۰۰
- فسخ ابتدایی در حقوق انگلیس و اسناد بین المللی و امکان سنجی آن در حقوق ایران، مشترک با محمد مهدی حیدری، دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری، فصلنامه دیدگاههای حقوق قضایی، دوره ۲۶، شماره ۹۴، تابستان ۱۴۰۰
- جواز امتناع مدیون از ایفای دین تا زمان تهیه دلیل اثباتی بر آن، مشترک با محمد نصیری، پژوهشکده حقوق و قانون ایران، فصلنامه علمی دانشنامه های حقوقی، دوره ۴، شماره ۱۲، پاییز ۱۴۰۰
- امکان سنجی مسئولیت مدنی هوش مصنوعی عمومی ناشی از ایجاد ضرر در حقوق مدنی، مشترک با علی ولی پور، فصلنامه اندیشه حقوقی، دوره ۲، شماره ۶، پاییز ۱۴۰۰
- الگوی رسانه ای حضور مطلوب ناجا در شبکه های اجتماعی، مشترک با علی محمد فاطمی یگانه و محمد رضا سعیدآبادی و اکبر نصراللهی، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، فصلنامه مطالعات راهبردی ناجا، دوره ۶، شماره ۲۲، زمستان ۱۴۰۰
- نقد نظریه «عدول از فسخ قرارداد»، مشترک با مهدی نریمان پور، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، فصلنامه حقوق اسلامی، دوره ۱۸، شماره ۷۱، زمستان ۱۴۰۰
- تعیین سقف بر هزینههای تبلیغات انتخاباتی (مبانی و چالشها)، مشترک با سید احمد حبیب نژاد و علیرضا زارع شحنه، دانشگاه تهران، فصلنامه مطالعات حقوق عمومی، دوره ۵۳، شماره ۱، بهار ۱۴۰۱
- امکان سنجی تصحیح عقد باطل در فقه و حقوق ایران، مشترک با مهدی نریمانپور و محمد بهرامی خوشکار، دانشگاه علامه طباطبایی، فصلنامه پژوهش حقوق خصوصی، دوره ۱۱، شماره ۴۰، پاییز ۱۴۰۱
- مسئولیت مدنی دولت در خسارات ناشی از بیماری کرونا در برابر شهروندان در حقوق ایران و فقه امامیه، مشترک با علی ولی پور و احسان مرصوصی، دانشگاه امام صادق (ع)، دوفصلنامه حقوق بشر و شهروندی، دوره ۶، شماره ۲، پاییز و زمستان ۱۴۰۰
- حق بر آگاهی؛ به مثابه حق اساسی مخاطب، مرکز تحقیقات سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، فصلنامه پژوهش های ارتباطی، سال ۲۹، شماره ۱۱۱، پاییز ۱۴۰۱
- اثر سوء نیت عامل زیان بر شروط قابلیت پیشبینی و مستقیم بودن ضرر، مشترک با محمد نصیری، فصلنامه دیدگاههای حقوق قضائی، دوره ۲۷، شماره ۹۹، پاییز ۱۴۰۱
- بازاندیشی در احکام مربوط به اموال مباح بر مبنای تحول نظریه مالکیت خصوصی، مشترک با ابوالفضل قوی البنیه، فصلنامه حقوقی دادگستری، دوره ۸۶، شماره ۱۲۰، زمستان ۱۴۰۱
ششم) مقالههاي فرهنگي و اجتماعي
بيش از ششصد يادداشت و مقاله در مجلات و روزنامه مختلف.
هفتم) راهنمایی و مشاوره پایان نامه های کارشناسی ارشد و رساله های دکتری
۱- بررسی فقهی و حقوقی مالیات در حکومت اسلامی، حمزه زارع شاهی، استاد مشاور، دانشگاه آزاد اسلامی، تاریخ دفاع: ۱۳۸۱
۲- ایجاب و قبول در حقوق موضوعه و مقایسه آن با حقوق مصر، رضا چراغعلی، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۱
۳- بررسی تعهدات موجر در برابر مستاجر در اجاره اشیاء با مطالعه تطبیقی در حقوق مصر، محمد حسین فلاح، استاد مشاور، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۱
۴- ضمان درک در فقه ، حقوق ایران و فرانسه، مسعود امانی ، استاد مشاور، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۱
۵- پررسی نقش هیات منصفه در جرایم مطبوعاتی ایران و مقایسه آن با حقوق فرانسه، نعمتالله جباری، استاد مشاور، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۱
۶- حقوق رسانه ها، فرشته جعفری، دانشگاه صدا و سیما، استاد راهنما، تاریخ دفاع: ۱۳۸۲
۷- حضانت و بررسی آن در قانون مدنی ایران، لیلی کریمیان، استاد راهنما، دانشگاه آزاد اسلامی، تاریخ دفاع: ۱۳۸۱
۸- بررسی موارد رجوع به داوری و شرایط آن در حقوق داخلی ایران و فقه، کیان شصت فولادی، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۳
۹- حقوق پدیدآورندگان نرم افزارهای رایانه ای با مطالعه تطبیقی با معاهدات بین المللی، محمدمهدی حسن پور، استاد مشاور، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۳
۱۰- ماهیت حقوقی تبدیل تعهد و آثار آن و مقایسه تطبیقی آن با حقوق مصر، حسن برجی، استاد مشاور، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۳
۱۱- مبانی فقهی آزادی بیان در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، حامد مایلی، استاد مشاور، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۳
۱۲- بررسی تعهدات پیمانکار در قبال کارفرما و اشخاص ثالث، ابوالفضل حسینقلی، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۳
۱۳- قواعد اختصاصی قراردادهای تجاری الکترونیکی، مرتضی صالحی ناصح، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۴
۱۴- بررسی چگونگی نظارت شورای نگهبان بر انتخابات، میثم اسلام پناه، استاد راهنما، دانشگاه آزاد اسلامی، ، تاریخ دفاع: ۱۳۸۴
۱۵- اقرار در حقوق ایران و مصر، روح الله رضائیان، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۴
۱۶- مسئولیت مدنی ناشی از ابطال انتخابات، نادر نیکنامی، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۴
۱۷- ورشکستگی در فقه امامیه، حقوق ایران و مصر، علیرضا عالیپناه، استاد مشاور، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۴
۱۸- مطالعه تطبیقی انتفای قرار داد یا هدف آن در فقه، حقوق ایران و انگلستان، مجید سربازیان، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۴
۱۹- حفظ حقوق شهروندی در پرتو اصول حاکم بر دادرسی منصفانه در فقه امامیه، اسناد بینالمللی و حقوق داخلی، حسین قربانزاده، استاد مشاور، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۴
۲۰- آثار و روشهای پدیده مداخله در قیمت در بورس، مرتضی شبانی، استاد مشاور، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۴
۲۱- بررسی مبنا، حدود اعتبار و تعارض امارات در قانون مدنی و فقه، عبدالخالق عباسپور، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۴
۲۲- مطالعه تطبیقی آیین دادرسی و دادگاه ویژه روحانیت با دادسرا و دادگاه عمومی انقلاب، مهدی اسماعیلی، استاد مشاور، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۵
۲۳- مسئولیت مدنی وکلای دادگستری در حقوق ایران با مطالعه تطبیقی در فقه امامیه و حقوق انگلستان، علیرضا مشهدیزاده، استاد مشاور، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۵
۲۴- قابلیت استناد قراردادها در حقوق ایران با مطالعه تطبیقی در حقوق فرانسه و مصر، رساله دکتری محمدحسن اسدی، استاد مشاور، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۶
۲۵- معناشناسی حقوق زن از منظر قرآن کریم و مقایسه آن با کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان، رساله دکتری فائزه عظیمزاده اردبیلی، استاد مشاور، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۶
۲۶- سیاست جنایی جمهوری اسلامی ایران در استفاده از تجهیزات ماهواره (مطالعه تطبیقی با کشورهای مصر، عربستان و چین)، مجتبی جاویدی، استاد مشاور، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۶
۲۷- مطالعه تطبیقی حقوق مصرفکننده در فقه امامیه، حقوق ایران و آمریکا، مهدی رنجبر آذربایجانی، استاد مشاور، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۶
۲۸- پیشفروش ساختمان در حقوق ایران، فقه امامیه و حقوق فرانسه، مهدی ممیزاده، استاد مشاور، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۶
۲۹- بیع اموال غیرمادی در حقوق ایران با مطالعه تطبیقی در فقه امامیه و حقوق مصر، یاسر شاکری حسینآباد، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۶
۳۰- محدودیتهای اصل آزادی قراردادها در فقه امامیه و حقوق ایران، حسین هوشمند فیروزآبادی، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۶
۳۱- حقوق ناظر بر رعایت حریم خصوصی افراد در قوانین حاکم بر تلویزیونهای فرانسه، انگلیس و ایران، علیرضا نیکاندیش، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۶
۳۲- حقوق طراحیهای صنعتی (مطالعه تطبیقی در حقوق ایران، فقه امامیه و اسناد بینالمللی)، صادق مهردوست، استاد مشاور، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۷
۳۳- تسلیم مبیع وثمن و آثار آن در کنوانسیون بیع بینالمللی کالا و مقایسه آن با فقه، حقوق ایران و سوریه، رساله دکتری محسن رسوق، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۷
۳۴- قلمرو اختیارات و وظایف ولی فقیه در قانون اساسی، سید محمدهادی راجی، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۷
۳۵- ضمانت شخص ثالث از حسن اجرای قرارداد در حقوق ایران و فقه امامیه، عبدالکریم احمدی قوهکی، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۷
۳۶- مسئولیت مدنی ناشی از ایفای مسئولیت نمایندگی مجلس در حقوق ایران با مطالعه تطبیقی در فقه امامیه و مجلس اتحادیه اروپا، مالک رحمتی، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۷
۳۷- سیاست جنایی جمهوری اسلامی ایران در حوزه مطبوعات با مطالعه تطبیقی در حقوق آمریکا، محمدسرشار، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۷
۳۸- حقوق مخاطب دربرابررسانه های جمعی ایران، انگلیس و آمریکا، سیدبشیر حسینی، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۷
۳۹- تادیب کودک از منظر فقه امامیه و مقایسه آن باحقوق ایران، محمدجواد حسین خانی، استاد مشاور، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۷
۴۰- مسوولیت ناشی از تخریب محیط زیست؛ مطالعه تطبیقی در حقوق ایران، فرانسه، اسنادبین المللی و فقه، رساله دکتری، عزیزالله فهیمی، استادمشاور، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۸
۴۱- ماهیت وجایگاه سیاست های کلی نظام درحقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران، هادی طحان نظیف، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۸
۴۲- جایگاه حقوقی ووظایف مجلس خبرگان درجمهوری اسلامی ایران درنظر وعمل، فرامرزعطریان، استادمشاور، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۸
۴۳- اصل رضایی بودن اعمال حقوقی واستثنائات آن وشیوه های ابراز اراده، رساله دکتری، علی رفیعی مقدم، استاد مشاور، دانشگاه امام صادق(ع) ، تاریخ دفاع: ۱۳۸۸
۴۴- حمایت کیفری ازحریم خصوصی درزمینه اطلاعات؛ مطالعه تطبیقی درفقه امامیه، حقوق کیفری ایران و ایالات متحده آمریکا، رساله دکتری، فریدمحسنی، استادمشاور، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۸
۴۵- معامله اعضای بدن انسان درفقه امامیه وحقوق ایران بامطالعه تطبیقی درحقوق انگلیس، محمدمصطفی دعاگویی، استادمشاور، دانشگاه امام صادق(ع) ، تاریخ دفاع: ۱۳۸۸
۴۶- بررسی اولویت مصلحت گرایی یا حقیقت محوری درارائه پیام براساس آموزه های قرآن، صادق یزدانی، استادراهنما، دانشگاه صدا و سیما، تاریخ دفاع: ۱۳۸۸
۴۷- بررسی اصل لزوم ایقاع، آثار واحکام آن با مطالعه تطبیقی در حقوق فرانسه، یاسرسهرابی، استادراهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۸
۴۸- حقوق فرهنگی شهروندان درمبانی اسلامی وقانون اساسی، محسن داوری، استاد مشاور، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۸
۴۹- ماهیت وآثار حقوقی قراردادهای نفتی در بخش بالا دستی (مطالعه تطبیقی درفقه وحقوق ایران)، مسعود امانی، رساله دکتری، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۸
۵۰- سرپرستی کودکان بدون سرپرست در حقوق ایران و فقه امامیه و مقایسه آن با نهاد فرزندخواندگی در حقوق انگلستان، سید عبدالحسین دستغیب، استاد مشاور، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۸
۵۱- حقوق رقابت درفقه امامیه ، حقوق ایران واتحادیه اروپا، مهدی رشوند بوکانی، رساله دکتری، استاد مشاور، دانشگاه امام صادق(ع) ، تاریخ دفاع: ۱۳۸۹
۵۲- بیماری های صعب العلاج و تاثیر آنها بر روابط زوجین درحقوق ایران با مطالعه تطبیقی در حقوق مصر و فقه مذاهب اسلامی، محمد سلیمانی باغشاه، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۹
۵۳- سیاست جنایی جمهوری اسلامی ایران درقبال جرایم علیه اخلاق حسنه، علی غلامی، رساله دکتری، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۹
۵۴- روابط میان قوا درحقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران با نگاهی به نظریه کنترل وتعادل قوا، علی بهادری جهرمی، استاد مشاور، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۹
۵۵- دادرسی غیابی درامور مدنی ، مجتبی سلماسی، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۹
۵۶- مسئولیت مدنی ناشی ازتبلیغات بازرگانی، سجادفصیحی، استادراهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۹
۵۷- قانون جامع رسانه های همگانی در جمهوری اسلامی ایران (ضرورت یابی و امکان سنجی)، محمد صادق نصراللهی، استاد مشاور. دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۹
۵۸- نظریه جمع در مردم سالاری، محمد رضا مرندی، رساله دکتری، استاد مشاور، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۸۹
۵۹- اهدای گامت وجنین در فقه امامیه، حقوق ایران، فرانسه و مصر، احمد محمدی باردئی، رساله دکتری، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۹۰
۶۰- ماهیت و آثار معاملات متقابل در حقوق ایران و فقه امامیه با مطالعه تطبیقی در قرارداد افست، رضا آقا موسی تهرانی، استاد مشاور. دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۹۰
۶۱- نظام هنجاری اطلاعرسانی در فقه شیعه، عبدالله جلالی، استاد راهنما، دانشگاه صدا و سیما، قم، تاریخ دفاع: ۱۳۹۰
۶۲- زوال حق شفعه و آثار آن در حقوق ایران و فقه عامه ، روح الله فراتی، استاد مشاور، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۹۰
۶۳- مسئولیت مدنی ناشی از اظهارات مقامات دولتی درحقوق ایران وانگلیس، عبدالله باقری، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع) ، تاریخ دفاع: ۱۳۹۰
۶۴- الگوی راهبردی حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران در تامین امنیت ملی، حمید بالایی، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۹۱
۶۵- مسئولیت مدنی دولت ناشی از بلایای طبیعی در حقوق ایران و اسناد بین المللی، بهمن سلیمانی، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۹۱
۶۶- تکافل خانواده در فقه مذاهب اسلامی، حقوق ایران، و مقایسه آن با بیمه عمر، محمد امین کیخا فرزانه، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۹۱
۶۷- شرط ارتکازی درفقه امامیه، حقوق ایران وفرانسه، امید توکلی کیا، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۹۱
۶۸- ضوابط تشخیص مقتضای ذات عقد در حقوق ایران و فقه امامیه، محمد منصوری، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع) ، تاریخ دفاع: ۱۳۹۱
۶۹- مشروعیت دولت در فقه سیاسی شیعی با تاکید بر واقعه کربلا، حسن امجدیان، استاد مشاور، دانشگاه امام صادق(ع) ، تاریخ دفاع: ۱۳۹۱
۷۰- قواعد عمومی حاکم بر عقود اذنی در حقوق ایران و فقه اسلامی، محسن خیری، استاد مشاور، دانشگاه امام صادق(ع) ، تاریخ دفاع: ۱۳۹۱
۷۱- کسب خبر و انتشار آن در حقوق داخلی و بین المللی، عبدالحمید قبادی، استاد راهنما. دانشگاه امام صادق(ع) ، تاریخ دفاع: ۱۳۹۱
۷۲- جایگاه و کارکرد احزاب در حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران با توجه به نظریه ولایت فقیه، مرتضی کامل نواب، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳۹۱
۷۳- حق مشارکت عمومی در حقوق بین الملل و مبانی حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران، مرتضی حاج علی خمسه، استاد مشاور، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۳۱/۶/۱۳۹۲
۷۴- مبانی و قلمرو سوگند (مطالعه تطبیقی در فقه امامیه و حقوق ایران، مصر و فرانسه)، سید مهدی شریفی، استاد راهنما ، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۳/۸/۱۳۹۲
۷۵- بررسی سند حقوق امنیت ملی آمریکا، درآمدی بر طراحی الگوی مطلوب جمهوری اسلامی ایران، مهدی شیدایی، استاد راهنما. دانشگاه جامع امام حسین (ع)، تاریخ دفاع: ۱۹/۸/۱۳۹۲
۷۶- برنامه جهانی مبارزه با فساد حکومتی با مطالعه تطبیقی سیره حکومت علوی، میلاد قطبی، استاد راهنما. دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۲۸/۹/۱۳۹۲
۷۷- بررسی و نقد آراء تفسیری شورای نگهبان در پرتو مکاتب تفسیری ، محمد رضا اصغری شورستانی، استاد راهنما. دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۲۲/۱۰/۱۳۹۲
۷۸- تدوین الگوی نیروی انتظامی اسلامی با تاکید بر منابع انسانی، رساله دکتری، محمودتشکری، استاد راهنما، دانشگاه عالی دفاع ملی، تاریخ دفاع: ۱۰/۱۲/۱۳۹۲
۷۹- مبانی استثنائات وارد بر حریم خصوصی در نظام حقوقی اسلام با تاکید بر لایحه حمایت از حریم خصوصی و طرح جامع ارتباطات و فناوری اطلاعات، سید محمدحسین میرعماد، استاد مشاور، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۲۰/۱۲/۱۳۹۲
۸۰- تفاوت مبانی نظریه تعهدات در دو نظام رومی ژرمنی و فقه امامیه و آثار آن در حقوق قراردادهای ایران و فرانسه، رساله دکتری، عطاءالله بیگدلی، استاد مشاور، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۰/۳/۱۳۹۳
۸۱- مبانی و آثار نظارت غیر قضایی بر مصوبات قوه مجریه در ایران و فرانسه، امیر حسین اصل زعیم، استاد راهنما. دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۵/۶/۱۳۹۳
۸۲- بررسی کرامت انسانی با تأکید بر مطالعه مجازات های ترذیلی و خشن، حمید رضا قنبریان، استاد مشاور، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۸/۶/۱۳۹۳
۸۳- تالیف قلوب درفقه سیاسی امامیه، قاسم عزیزپور، استاد مشاور، دانشگاه شهید مطهری، تاریخ دفاع: ۲۳/۶/۱۳۹۳
۸۴- مبانی خیارات در حقوق ایران و فقه مذاهب اسلامی، میثم شکوهی، استاد مشاور، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۲۹/۶/۱۳۹۳
۸۵- تحلیل تطبیقی استفاضه در اثبات دعاوی از منظر فقه اسلامی، حقوق ایران و فرانسه، نیما علیجان نژاد، استاد مشاور، دانشگاه تهران، تاریخ دفاع: ۲۹/۶/۱۳۹۳
۸۶- امکان سنجی تأسیس نهاد خسارت تنبیهی در فقه و حقوق ایران ؛ با مطالعه تطبیقی در حقوق آمریکا، ابوالفضل قوی البنیه، استاد راهنما. دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۳۰/۶/۱۳۹۳
۸۷- نقض قابل پیش بینی قرارداد در فقه امامیه، حقوق ایران (با مطالعه تطبیقی انگلیس، آمریکا، اسناد بین المللی و آراء صادره از دادگاهها و مراجع داوری)، رساله دکتری، جعفرعسکری، استاد مشاور. دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۳۰/۶/۱۳۹۳
۸۸- تحلیل حقوقی حاکمیت از دیدگاه امامیه (از ظهوراسلام تا عصر اموی)، محمد جواد خزائلی، استاد مشاور. دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۸/۷/۱۳۹۳
۸۹- فتوای معیار در نظام قانونگذاری جمهوری اسلامی ایران، فاطمه هادوی، استاد مشاور، دانشگاه تهران، پردیس فارابی، تاریخ دفاع: ۲۹/۷/۱۳۹۳
۹۰- صلاحیت شورای نگهبان در رسیدگی به مصوبات نهادهای غیر مجلس؛ مطالعه تطبیقی با شورای قانون اساسی فرانسه، علیرضا نوری، استاد راهنما. دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۲۷/۸/۱۳۹۳
۱۰۱- ماهیت و آثار گفتگوهای مقدماتی در قراردادها در حقوق ایران با مطالعة تطبیقی فقه امامیه و حقوق فرانسه ، سجاد سند گل، استاد راهنما. دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۲۴/۱۲/۱۳۹۳
۱۰۲- مفهوم امانت و رابطه آن با اذن در فقه و حقوق ایران و انگلیس، محمد کربلایی، استاد راهنما. دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۶/۴/۱۳۹۴
۱۰۳- الگوي مطلوب تنظيم مقررات براي سازمان صدا و سيما، رساله دکتری، سید بشیر حسینی، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۷/۶/۱۳۹۴
۱۰۴- حقوق اجتماعی شهروندان در اسلام، قانون اساسی و اسناد بین المللی، حسین امینی پزوه، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۲۴/۶/۱۳۹۴
۱۰۵- تعهدات پیش قراردادی در حقوق ایران و حقوق اروپایی، رسول شعبان پور، استاد مشاور، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۲۹/۶/۱۳۹۴
۱۰۶- تفاوت احکام و شرایط امانت های مالکانه، قانونی و قضایی، نیما دربا، استاد راهنما، دانشگاه تهران، تاریخ دفاع: ۲۹/ ۶/ ۱۳۹۴
۱۰۷- کاربرد طنز در برنامههای خبری و سیاسی سیمای جمهوری اسلامی ایران : مطالعه موردی برنامه خبری “صرفاً جهت اطلاع” ، محمد حسین رنجبران، استاد مشاور، دانشگاه صدا و سیما، تاریخ دفاع: ۱۴/۷/۱۳۹۴
۱۰۸- مبانی خیارات در حقوق ایران و مصر، سمیه مولوی، استاد راهنما،دانشگاه شهید مطهری، تاریخ دفاع ۲/۹/۱۳۹۴
۱۰۹- اصول فرادستوری و موارد و آثار آن در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، ایمان مختاری، استاد راهنما، دانشگاه تهران (پردیس فارابی)، تاریخ دفاع: ۱۲/۱۰/۱۳۹۴
۱۱۰- قاعده منع خلو؛ مباني، تفسيرها و آثار آن بر قانونگذاري در ايران سید محمد حسین میرلوحی، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۲۷/۱۰/۱۳۹۴
۱۰۱- بررسی نقش و جایگاه انواع سند در میان دلایل و امارات اثبات دعوی از منظر قوانین موضوعه ایران، مصر و فقه امامیّه، مریم سلطانیان، استاد مشاور، رساله دکتری، دانشگاه خوارزمی، تاریخ دفاع: ۲۹/۱۰/۱۳۹۴
۱۰۲- سیاست گذاری محتوایی در حوزه تولید محصولات نمایشی با محوریت خانواده برمبنای سبک زندگی اسلامی برای سیمای جمهوری اسلامی ایران، محمد رضا تقوی پور، استاد راهنما، دانشگاه صدا و سیما، تاریخ دفاع: ۱/۱۲/۱۳۹۴
۱۰۳- الگوي سياستهاي فرهنگي- ارتباطي حاكم بر تنظيم مقررات شيوه پالايش فضاي مجازي در جمهوري اسلامي ايران، محمد صادق نصراللهی، استاد راهنما، رساله دکتری، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۲۴/۱۲/۹۴
۱۰۴- آثار اسلامیت و جمهوریت بر الگوی سیاست جنایی جمهوری اسلامی ایران، امین الله زمانی، استاد مشاور، رساله دکتری، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع:۱/۱۲/۱۳۹۴
۱۰۵- تحليل فقهي و حقوقي ماده ۱۰۱۳ قانون مدني و امكان تعميم آن به انواع امين، سعید اکبرزاده مقدم، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۳۱/۵/۱۳۹۵
۱۰۶- استحسان در فقه و حقوق موضوعه، حسن اسکندری، استاد مشاور، دانشگاه تهران، تاریخ دفاع: ۲۸/۶/۱۳۹۵
۱۰۷- امين تجاري در حقوق ايران با مطالعه تطبيقي در حقوق تجارت مصر، علیرضا قاسمی بادی، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۳۱/۶/۱۳۹۵
۱۰۸- بررسي تغيير ساختار سياسي حقوقي جمهوري اسلامي ايران، علی درخشان اطهر، استاد مشاور، دانشگاه تهران، تاریخ دفاع: ۳/ ۷/ ۱۳۹۵
۱۰۹- شناخت مولفه های شهروندی بازنمایی شده در بخش خبری ۲۰:۳۰ شبکه دوم سیما، هادی خیری نادر گلی، استاد راهنما، دانشگاه صدا و سیما، تاریخ دفاع: ۱۹/۸/۱۳۹۵
۱۱۰- اعتبار قول امين از ديدگاه اثباتي در فقه اسلامي و حقوق موضوعه، محمد نصیری، استاد راهنما، دانشگاه تهران، تاریخ دفاع: ۲۹/۹/۱۳۹۵
۱۱۱- اجراي پيش از موعد تعهدات قراردادي در حقوق ايران، فقه و اسناد بين المللي، محمد امین سمیعی، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۳۰/۹/۱۳۹۵
۱۱۲- مسئولیت مدنی مطبوعاتی در فقه امامیه، حقوق ایران و مصر، سید مهدی علوی، رساله دکتری، استاد راهنما،دانشگاه شهید مطهری، تاریخ دفاع:۸/۱۰/۱۳۹۵
۱۱۳- تحليل تحولات سياست جنايي تقنيني جمهوري اسلامي ايران: عرفي شدن يا اسلامي سازي، محمد مهدی عالمی طامه، رساله دکتری، استاد مشاور، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۲۶/۱۰/۱۳۹۵
۱۱۴- ماهیت قبول و رد ترکه و آثار و احکام آن، آسیه دهقانی، استاد مشاور، رساله دکتری، دانشگاه خوارزمی، تاریخ دفاع: ۵/۱۱/۱۳۹۵
۱۱۵- جايگاه نهادهاي زير نظر رهبري و نظارت بر آنها در نظام حقوقي جمهوري اسلامي ايران، حسین محمدی احمدآباد، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق (ع) تاریخ دفاع: ۳۰/۱۱/۱۳۹۵
۱۱۶- تضمین اصول جهانی امنیت ملی در نظام حقوقی جمهوری اسلامی ایران، حمید بالایی، استاد مشاور، رساله دکتری، دانشگاه علامه طباطبایی، تاریخ دفاع: ۲۲/۱۲/۱۳۹۵
۱۱۷- نفوذ ناروا در حقوق انگلستان با بررسی تطبیقی در فقه امامیه و حقوق ایران، کاظم شعبانی، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۲۳/۱۲/۱۳۹۵
۱۱۸- الگوی مدیر شایسته از نگاه اسلام (مورد مطالعه: نیروی انتظامی ج.ا.ایران)، جواد شاهرخی، استاد مشاور، دانشگاه علوم انتظامی امین، تاریخ دفاع: ۱۳/۴/۱۳۹۶
۱۱۹- جایگاه دلیل عقلی در تفسیر گزاره های حقوقی، آرش بادکوبه، استاد مشاور، دانشگاه تهران، تاریخ دفاع: ۲۰/۶/۱۳۹۶
۱۲۰- بهرهبرداري اشخاص خصوصي از اموال خارج از حاكميت دولتها از منظر فقه و اسناد بين المللي، سید علی اصغر رحیمی، استاد راهنما، رساله دکتری، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۲۸/۶/۱۳۹۶
۱۲۱- نظریه هرمنوتیکی قصد مؤلف و امکان اعمال آن در نظام حقوقی ایران، عباس فدایی، استاد مشاور، دانشگاه تهران، تاریخ دفاع: ۱۰/۷/۱۳۹۶
۱۲۲- ارائه راهبردهاي پيشگيري از وقوع جرایم عليه امنيت اخلاقي در ایران، غلامرضا فدایی شهری، استاد راهنما، رساله دکتری، دانشگاه عالی دفاع ملی، تاریخ دفاع: ۲۰/۱۰/۱۳۹۶
۱۲۳- وضعیت، احکام و آثار شرط اجرت در عقد ودیعه در حقوق ایران و فقه مذاهب اسلامی، اسماعیل علیدادی تلخستانی، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۰/۱۱/۱۳۹۶
۱۲۴- تعزیرات منصوص شرعی و احکام مترتب بر آن در فقه امامیه و حقوق ایران، محمد همتیار، استاد مشاور، دانشگاه شهید مطهری، تاریخ دفاع: ۲۳/۱۱/۱۳۹۶
۱۲۵- اسباب ضمان قهری در فقه اهل سنت و حقوق افغانستان با مطالعه تطبیقی در حقوق مدنی ایران و مصر، یحیی مجددی، استاد مشاور، دانشگاه تهران، تاریخ دفاع: ۲۹/۱۱/۱۳۹۶
۱۲۶- بررسي تطبيقي مالكيت معنوي محصولات سينمايي در حقوق ايران، انگلستان و اسناد بين المللي، حسین سینجلی، استاد مشاور، دانشگاه امام صادق (ع)، تاریخ دفاع: ۸/۱۲/۱۳۹۶
۱۲۷- قلمرو و فرایند تبدیل شریعت به قانون؛ با مطالعه موردی نظام حقوقی ایران، سید محمد میرلوحی، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۲۷/۶/۱۳۹۷
۱۲۸- حدود ولایت پدر در نکاح دختر با تاکید بر رویه قضایی، شمیسا صادق پور، استاد مشاور، دانشگاه تهران، تاریخ دفاع: ۷/۷/۱۳۹۷
۱۲۹- شرط لزوم و کفایت در تحقق رابطه سببیت ، سید حمید رضا ملیحی، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۴/۸/۱۳۹۷
۱۳۰- احکام و آثار تبلیغات ناخواسته، با مطالعه تطبیقی با قانون «اسپم» ایالاتمتحده آمریکا، علی محسن زاده، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱۷/۹/۱۳۹۷
۱۳۱- مطالعه تطبیقی فسخ ابتدایی در حقوق انگلستان، اسناد بینالمللی و حقوق ایران، محمد مهدی حیدری، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۱/۱۰/۱۳۹۷
۱۳۲- فهم عرفی و قضاوت، ساحل رمضانی تبار، استاد مشاور، رساله دکتری، دانشگاه تهران، تارخ دفاع: ۱۷/۱۰/۱۳۹۷
۱۳۳- ارائه الگوی راهبردی اداره امور قانونگذاری بر اساس گفتمان امام و رهبری، قانون اساسی، تجارب ج.ا.ا. و تجارب موفق بشری، عبدالرضا فاضلی، استاد مشاور، رساله دکتری، دانشگاه عالی دفاع ملی، تاریخ دفاع: ۲۶/۱۲/۱۳۹۷
۱۳۴- حمایت از اسرار تجاری در حقوق ایران و فقه اسلامی، حسین حیدری منور، استاد راهنما،رساله دکتری، دانشگاه پیام نور، تاریخ دفاع: ۴/۴/۱۳۹۸
۱۳۵- ماهیت ابراز اراده وآثار و احکام آن در اعمال حقوقی، محمدعلی مهدی زاده، استاد راهنا، رساله دکتری، دانشگاه تهران، تاریخ دفاع: ۳۱/۴/۱۳۹۸
۱۳۶- شخصیت حقوقی شرکت مدنی در حقوق ایران با تاکید بر فقه امامیّه، علی آقاجانی، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۳۱/۶/۱۳۹۸
۱۳۷- وجوه تمایز قواعد احسان و استیمان و آثار ناشی از آن، علی امرایی، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۲۲/۱۰/۱۳۹۸
۱۳۸- بررسی تطبیقی حقوق حاکم بر سپردههای بانکی در ایران و انگلستان، مجید سعید عرب، استاد مشاور، رساله دکتری، دانشگاه تهران، تاریخ دفاع: ۱/۱۱/۱۳۹۸
۱۳۹- مفهوم قانون در تاریخ حقوق ایران، سعید باقری، استاد مشاور، رساله دکتری، دانشگاه تهران، تاریخ دفاع: ۲۱/۱۱/۱۳۹۸
۱۴۰- نظریه سیاستی جمهوری اسلامی ایران در قبال فضای مجازی: از وضعیت موجود تا وضعیت مطلوب، حسین مهدی پور، استاد مشاور، رساله دکتری، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع : ۱۷/۲/۱۳۹۹
۱۴۱- تحلیل اطلاق دو شرط احتمال تأثیر و ایمنی از ضرر در امر به معروف و نهی از منکر؛ با تأکید بر آراء امام خمینی، طاهره محمدعلی میرزایی، استاد مشاور، رساله دکتری، پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی، تاریخ دفاع : ۱۸/۶/۱۳۹۹
۱۴۲- مطالعه نظریه بنیادین مالکیت خصوصی، ابوالفضل قوی البنیه، استاد راهنما، رساله دکتری، دانشگاه عدالت، تاریخ دفاع : ۳۰/۶/۱۳۹۹
۱۴۳- مفهوم و آثار نشوز زوج و ضمانت اجراهای آن با مطالعه تطبیقی در فقه امامیه و حقوق ایران، محمد مقنی، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق(ع)، تاریخ دفاع: ۲/۷/۱۳۹۹
۱۴۴- رعایت حقوق شهروندی متهم در فرآیند جرم یابی: چالش ها و راهبردها، مسعود مرشدی، استاد راهنما، رساله دکتری، دانشگاه علوم انتظامی امین، تاریخ دفاع : ۵/۷/۱۳۹۹
۱۴۵- الگوی مطلوب نظام مالیه تبلیغات انتخاباتی جمهوری اسلامی ایران، علیرضا زارع شحنه، استاد راهنما، رساله دکتری، دانشگاه تهران، تاریخ دفاع : ۳۰/۷/۱۳۹۹
۱۴۶- تعارض منافع در حقوق خصوصی؛ ساماندهی نظریه عمومی، سعید سیاه بیدی کرمانشاهی، استاد مشاور، رساله دکتری، دانشگاه تهران، تاریخ دفاع: ۱۲/۱۱/۱۳۹۹
۱۴۷- تأثیر فساد و مبارزه با آن بر سرمایه اجتماعی (مطالعه موردی شهرداری تهران)، جواد شیرازی، استاد راهنما، رساله دکتری، دانشگاه آزاد اسلامی (واحد تهران جنوب)، تاریخ دفاع: ۱۲/۷/۱۴۰۰
۱۴۸- نظام حقوقی بیمه مسئولیت حرفهای وکلای دادگستری در نظام حقوقی ایران با مطالعه تطبیقی نظام حقوقی آمریکا، محمد حسین شعبانی، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق (ع)، تاریخ دفاع: ۲۰/۷/۱۴۰۰
۱۴۹- بازخوانی نظریه مصلحت نظام و نسبت آن با حقوق فردی؛ با تاکید بر مصلحت اجتماعی در فقه و حقوق ایران، حسین عزیزی، استاد مشاور، رساله دکتری، دانشگاه علامه طباطبایی، تاریخ دفاع: ۲۲/۱۲/۱۴۰۰
۱۵۰- الگوی رسانه ای حضور مطلوب نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در شبکه های اجتماعی، علی محمد فاطمی یگانه، استاد مشاور، رساله دکتری، دانشگاه تهران، تاریخ دفاع: ۲۳/۱۲/۱۴۰۰
۱۵۱- ارزش اخلاقساز قانون، محمد ملکی، استاد راهنما، رساله دکتری، دانشگاه تهران، تاریخ دفاع: ۳۱/۲/۱۴۰۱
۱۵۲- ماهیت، آثار و احکام عقود شبه معاوضی، مهدی کارگر، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق (ع)، تاریخ دفاع: ۱۲/۶/۱۴۰۱
۱۵۳- واکاوی ماهیت حبس و امکان سنجی شناسایی آن به عنوان عقد معین در حقوق ایران، محمد معین شاهینی، استاد راهنما، دانشگاه امام صادق (ع)، تاریخ دفاع: ۱۹/۶/۱۴۰۱
۱۵۴- تاثیر سفاهت بر اعتبار انواع اقرار، احمد رضا آقابراری، استاد راهنما، دانشگاه تهران، تاریخ دفاع: ۲۱/۶/۱۴۰۱
۱۵۵- سوء نیت و عدوان و آثار آنها در مسئولیت مدنی، محمد نصیری، استاد راهنما، رساله دکتری، دانشگاه تهران، تاریخ دفاع: ۱۹/۹/۱۴۰۱
۱۵۶- نقش اراده در تأثیر قرارداد نسبت به گذشته، امیرعباس عسکری، استاد راهنما، رساله دکتری، دانشگاه تهران، تاریخ دفاع: ۱۱/۱۱/۱۴۰۱
۱۵۷- بهمن سام، شمول امر محکوم بها در وجه رایج، استاد مشاور، دانشگاه تهران، تاریخ دفاع: ۳۰/۱۱/۱۴۰۱
هشتم) ارائه مقاله و سخنرانی در همايش هاي علمي داخل و خارج از كشور
- نخستين هم انديشي بين المللي اخلاق روزنامه نگار مسلمان، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، ۱۳۷۵
- همايش منطقه اي حقوق ارتباطات، مالزي، ۱۳۷۵
- اولين همايش نويسندگان و روزنامه نگاران اروپا و آسيا ، ترکیه، ۱۳۷۶
- دومين سمينار بررسي مسائل مطبوعات ايران، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، ۱۳۷۷
- اولين همايش صدا و سيماي مطلوب، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، ۱۳۷۷
- پنجاه و يكمين اجلاس حقوق بشر در سازمان ملل،ژنو، ۱۳۷۸
- پانزدهمين كنفرانس وحدت اسلامي ، تهران، مجمع تقریب بین مذاهب اسلامی، ۱۳۸۱
- همايش قانون اساسي و همه پرسي، قم، دفتر همكاري حوزه و دانشگاه ،۱۳۸۲
- همايش تبيين مردم سالاري ديني، قم، موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني، خرداد ۱۳۸۲
- همايش حقوق اطفال در اسلام و غرب، تهران، دانشگاه امام صادق (ع )، آذر ۱۳۸۲
- نخستين همايش بين المللي مردم سالاري ديني، تهران، دانشگاه علامه طباطبايي، ۱۳۸۳
- همايش چالش هاي حقوق مطبوعات، تهران، دانشگاه علامه طباطبايي ، ۱۳۸۳
- همايش حقوق بشر و آزادي هاي فردي، شيراز، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، ۱۳۸۳
- سومين سمينار بررسي مسائل مطبوعات ايران، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مشاركت دانشگاه علامه طباطبايي، ۱۳۸۳
- همايش نظارت همگاني و نقش آن در اصلاحات اجتماعي، سازمان صدا و سيمای جمهوری اسلامی ایران، ۱۳۸۳
- همايش امنيت اجتماعي، نخبگان و مشاركت عمومي، دانشگاه تهران با مشاركت ناجا، مهر ۱۳۸۴
- همايش حقوق بشر؛ از نظريه تا عمل، وزارت علوم، تحقيقات و فناوري با مشارکت دانشگاه تهران، ۱۷ اسفند ۱۳۸۴
- دومين كنفرانس بينالمللي روابط عموميها، تهران، انجمن روابط عموميهاي ايران، ۲۶ آبان ۱۳۸۵
- همايش بينالمللي اخلاق كسب و كار در عصر جهاني شدن، تهران، مركز ملي مطالعات جهانيشدن با همكاري دانشگاههاي تهران و امام صادق (ع)، بهمن ۱۳۸۵
- همايش علمي بررسي سيره سياسي و اجتماعي پيامبر اعظم (ص)، تهران، سازمان عقيدتي سياسي ناجا، اسفند ۱۳۸۵
- كنگره ملي عدالت و تامين اجتماعي، تهران، سازمان تامين اجتماعي، ۱/۳/۱۳۸۶
- همايش ملي كنترل جرايم خشونتبار، تهران، ناجا با مشارکت دانشگاه تربيت مدرس، ۱۱/۱۰/۱۳۸۶
- همايش بينالمللي جهاني شدن، خصوصيسازي و عدالت اقتصادي، تهران، مركز مطالعات جهانيشدن، ۱۷/۱۰/۱۳۸۶
- همايش ملي فقه اطلاعاتي، تهران، وزارت دفاع، ۱/۱۱/۱۳۸۶
- دوره آموزشي تروريسم و مبارزه با آن، تهران، دانشكده روابط بينالملل وزارت امور خارجه، ۱۳/۱۲/۱۳۸۶
- همايش ملي انقلاب اسلامي وتمدن سازي، تهران، دانشگاه امام صادق(ع)، ۱۰/۱۰/۱۳۸۷
- کنفرانس بين المللي دادستان ها وحقوقدانان کشورهاي اسلامي: حمايت ازحقوق مردم غزه، تهران، قوه قضائيه،۲/۲/۱۳۸۸
- همايش بين المللي قرآن وروابط بين الملل، تهران، وزارت امورخارجه، دانشکده روابط بين الملل،۶/۲/۱۳۸۸
- همايش ملي بررسي حقوق مطبوعات، تهران، دانشگاه تهران، ۱۳/۲/۱۳۸۸
- همايش بين المللي گفت و گوي اديان ابراهيمي: كرامت ذاتي بشر، لوزان، سوئيس ، شهريور۱۳۸۹
- همايش ملي نظم ودانش، شيراز، دانشگاه شیراز با مشارکت ناجا، مهر ۱۳۸۹
- همايش علمي دين وامنيت، قم، آبان۱۳۸۹
- همايش بين المللي حقوق جوانان، تهران، دانشگاه تهران، اسفند۱۳۸۹
- همايش بين المللي گفت و گوي اديان ابراهيمي: اخلاق اقتصادي، استانبول، شهريور ۱۳۹۰
- چهارمین همایش صنعت تبلیغات، تهران، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ۱۲/۷/۱۳۹۰
- کارگاه «آسیبشناسی نظام انتخابات در ایران»، شيراز، بسیج اساتید دانشگاه شیراز، ۱/۸/۱۳۹۰
- هفتمین کنفرانس بینالمللی روابط عمومیها، تهران، انجمن روابط عمومی ها، ۸/۸/۱۳۹۰
- همايش بين المللي گفت و گوي اديان ابراهيمي: سلاح هاي كشتار جمعي، لوزان، سوئيس، آذر ۱۳۹۰
- تأثیر عنصر زمان و مکان در قوانین و حقوق خانواده، تهران، دانشگاه خوارزمی، ۱۳/۱۰/۱۳۹۰
- دومین همایش حقوقی مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط، تهران، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ۶/۲/۱۳۹۱
- همایش بازخوانی فقهی و حقوقی نهادهای اساسی جمهوری اسلامی ایران، تهران، دانشگاه تهران، ۸/۳/۱۳۹۱
- همایش سراسری امنیت پایدار، تهران، دانشگاه جامع امام حسین (ع)، ۱۰/۳/۱۳۹۱
- همایش علمي صیانت از کرامت انسانی در اندیشه حقوقی اسلام، قم، کمیسیون حقوق بشر اسلامی، ۶/۷/۱۳۹۱
- همایش امر به معروف و نهی از منکر در حوزه سیاست،تهران، دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، ۲۸/۸/۱۳۹۱
- همایش حقوق شهروندی در گفتمان مردم سالاری دینی، تهران، دانشگاه امام صادق (ع) با مشاركت پژوهشکده شورای نگهبان، ۱۲/۹/۱۳۹۱
- همايش بين المللي گفت و گوي اديان ابراهيمي: عدالت اقتصادي، لوگانو، سوئيس، آذر ۱۳۹۱
- همايش بين المللي گفت و گوي اديان ابراهيمي: دوستي ميان ملت ها، زوريخ، سوئيس، مرداد ۱۳۹۲
- همايش بين المللي گفت و گوي اديان ابراهيمي: مبارزه با افراطي گري و خشونت، وين، اتريش، آذر ۱۳۹۲
- همایش نقش رهبران دینی در پیشگیری از خشونت علیه کودکان، تهران، مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک وزارت دادگستری با مشاركت وزارت امور خارجه، ۳/۴/۱۳۹۳
- همایش اندیشه و عمل: کرامت انسان و آثار آن از دیدگاه امام موسی صدر، تهران، موسسه فرهنگی و تحقیقاتی امام موسی صدر، ۳/۶/۱۳۹۳
- همايش بين المللي گفت و گوي اديان ابراهيمي: اعتماد سازي ميان ملت ها، استانبول، تركيه، شهريور ۱۳۹۳
- نشست ملی گفتمان سازی مردمسالاری دینی: مردم سالاری دینی در قانون اساسی، تهران، دانشگاه تربیت مدرس، ۲۷/۹/۱۳۹۳
- همایش آموزشی تشکیلاتی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان: تربیت از منظر نهج البلاغه، تهران، ۹/۱۲/۱۳۹۳
- کارگاه علمی خودشناسی در اسلام، تهران، انجمن علمی دانشجویی روانشناسی دانشگاه شهید بهشتی، ۹/۱۲/۱۳۹۳
- همایش بین المللی حکومت علوی: نگاهی پس از ۱۴ قرن، حاکمیت الهی و حقوق شهروندی در نگاه علوی، قم، دانشگاه مفید، ۱۰/۲/۱۳۹۴
- کنفرانس بین المللی فقه و قانون: امکان سنجی تقنین در نظام مبتنی بر شریعت جامع، قم، مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی، ۷/۳/۱۳۹۴
- همایش آموزش شهروندی: اصول آموزش حقوق شهروندی، تهران، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید بهشتی، ۱۶/۹/۱۳۹۴
- همایش علمی تحلیل و بررسی کتاب «امامان اهل بیت علیهم السلام، مرزبانان حریم اسلام» اثر شهید سيدمحمد باقر صدر، تهران، مرکز فرهنگی شهر کتاب، ۱۷/۱/۱۳۹۵
- همایش اندیشه و عمل: رفتار مودبانه و گفتار محترمانه؛ پیش نیاز تبلیغ دین، تهران، موسسه فرهنگی و تحقیقاتی امام موسی صدر، ۱۰/۳/۱۳۹۵
- هم اندیشی بین المللی حقوق بشر اسلامی: حق حیات و آثار آن در حقوق بشر غربی و اسلامی، قم، جامعه المصطفی العالمیه با مشاركت ستاد حقوق بشر قوه قضاییه، ۱۲/۵/۱۳۹۵
- همایش نقش گفتگو و همکاری های اسلام و مسیحیت ارتدکس در تحقق صلح عادلانه و پایدار، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مسکو، ۵/۷/۱۳۹۵
- دوره آموزشی مطالعات تقنینی: چگونگی و چرایی ابتنای قانون بر شریعت، قم، مرکز تحقیقات اسلامی، مجلس شورای اسلامی، ۲/۹/۱۳۹۵
- دومین کنفرانس ملی کتابخانه دیجیتال: مالکیت فکری، بایسته های حقوق مالکیت های فکری در فضای دیجیتال، تهران، دانشگاه علامه طباطبایی، ۴/۱۲/ ۱۳۹۵
- نقش اديان در تبيين ارزش هاي خلاقي، كميسيون ملي يونسكو- ايران، ۱۱/۷/۱۳۹۶
- همایش بین المللی جنبه های حقوقی فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران، تامین حق آزادی اطلاعات و تعیین حدود آن (پیشنهادی برای حقوق فناوری اطلاعات و ارتباطات نوین در ایران)، تهران، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، ۵ /۱۲/ ۱۳۹۶
- اولین همایش علمی پزوهشی اخلاق و رسانه: تعامل حقوق و اخلاق در تبلیغات بازرگانی با تاکید بر آموزه های اسلامی، تهران، سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران، ۷/۹/۱۳۹۷
- همايش بين المللي آينده جهان اسلام در افق ۱۴۱۴ شمسي، دانشگاه تهران، ۸/۲/۱۳۹۸
نظارت پارلماني بر مقررات دولتي، نخستين مدرسه تابستاني حقوق پارلماني، پرديس فارابي دانشگاه تهران، ۲۳/۶/۱۳۹۸
- نخستین کنفرانس ملی عمید: حقوق شهروندی و جایگاه اقلیت ها، تهران، دانشگاه علوم قضايي و خدمات اداري، ۸ /۱۰/ ۱۳۹۸
- کارگاه مهارت افزایی «تحلیل اصل ۷۹ قانون اساسی: حقوق حاکم بر شرایط اضطرار و فوق العاده، تهران، دانشگاه پیام نور، ۱۰/۴/۱۳۹۹
- حقوق و تكاليف كنش گران رسانه اي با تاكيد بر قانون اساسي، معاونت حقوقي و امور مجلس صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران، ۱۲/۹/۱۳۹۹
- همایش رسانه ملی و تبلیغات بازرگانی: تعامل حقوق و اخلاق در تبلیغات بازرگانی با تاکید بر حقوق خصوصی اشخاص، تهران، سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران، ۱۳/۹/۱۳۹۹
- چهارمین همایش ملی جامعه و تعلیم و تربیت: آموزش های مجازی و فرصت ها و چالش های آن از دیدگاه حقوقی، دانشگاه خوارزمی، ۱۴/۱۲/۱۳۹۹
- وبینار انقلاب اسلامی و هویت ایرانیان: قانون اساسی و هویت اسلامی ایرانی، دانشگاه شیراز، ۱۵/۱۲/۱۳۹۹
- همایش حکمرانی علوی: مردم سالاری دینی در حکمرانی علوی، تهران، مدرسه حکمرانی شهید بهشتی، ۴/۵/۱۴۰۰
- همایش عدالت محوری و عدالت گستری در رسانه ملی: نقش رسانه ملی در بسط عدالت و احیای حقوق عامه، تهران، دانشگاه صدا و سیما، ۲۳/۹/۱۴۰۰
- کارگاه سواد رسانه ای: اخلاق در فضای مجازی، تهران، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، ۲۰/۱۰/۱۴۰۱
- نخستین همایش ملی حقوق و رسانه: حق بر آگاهی به مثابه حق مخاطب، تهران، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، ۲۷/۲/۱۴۰۱
نهم) راهنمایی، نظارت و داوری طرح های تحقیقاتی
۱ – مشاور علمي انديشه نامه امام علي (ع): مباحث حقوقي، پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي، جلد ۱۲، ۱۳۷۹
۲- نظارت بر طرح تحقیقاتی «مبانی تفاوت احکام . مقررات اسلامی در فلسفه شریعت و حقوق، ۱۳۸۷
۳- حقوق خصوصي شهروندان درمقابل رسانه ها ،مركز مطالعات و تحقيقات و سنجش برنامه هاي سازمان صدا و سيما
۴- بررسي خلاهاي حقوقي زن و كودك ، شوراي عالي انقلاب فرهنگي، ۱۳۸۴
۵- ناظر علمي طرح «استانداردسازي شاخص رشد جرايم كشور»، سازمان تحقيقات و مطالعات ناجا
۶- داور طرح «فرمانبرداری و نافرمانی مدنی» پژوهشگاه حوزه و دانشگاه وابسته به وزارت علوم تحقیقات و فناوری
۷- داور طرح « نظریه عدالت قضایی در حقوق ایران (اجرا و احساس)، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صندوق حمایت از پژوهشگران کشور
۸- ناظر طرح پژوهشي «ميزان تطابق قوانين و مقررات بالادستي كشور با خانواده محوري موجود در سياست هاي كلي خانواده»، مريم السادات محقق داماد، دانشگاه امام صادق (ع)، ۱۳/۸/۱۳۹۸
۹- ناظر علمی طرح پژوهشی «پلتفرمیشدن تولید و انتشار محتوای فرهنگی-رسانهای در ایران: چالشهای حکمرانی و تنظیم مقررات»، دکتر حسین حسنی، ناظر طرح پژوهشی، پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، ۱۴۰۱
دهم) تاسیس و طراحي رشته ها و درس های دانشگاهی
– طراحي رشته حقوق خصوصي و فقه تطبيقي براي مقطع كارشناسي ارشد، دانشگاه مذاهب اسلامي
– طراحي رشته حقوق عمومي و فقه تطبيقي براي مقطع كارشناسي ارشد، دانشگاه مذاهب اسلامي
– طراحي رشته حقوق جزا و فقه تطبيقي براي مقطع كارشناسي ارشد، دانشگاه مذاهب اسلامي
– طراحي گرايش حقوق ارتباطات براي مقطع كارشناسي ارشد، دانشگاه امام صادق (ع)
– طراحي گرايش حقوق رسانه ها براي مقطع كارشناسي ارشد، دانشگاه صدا و سيما
– مشاركت در تاسيس و طراحي دروس حقوق رسانه، دانشگاه سوره، ۱۳۸۷
– مشاركت در طراحي دروس کارشناسی ارشد حقوق خانواده، پژوهشکده خانواده دانشگاه شهید بهشتی، ۱۳۹۳
– طراحي، بنيانگذاري و راه اندازي گرايش حقوق عمومي براي مقطع كارشناسي ارشد، دانشگاه امام صادق (ع)
– طراحي، بنيانگذاري و راه اندازي گرايش حقوق عمومي براي مقطع دکتری، دانشگاه امام صادق (ع)
– طراحي رشته حقوق رسانه براي مقطع كارشناسي ارشد، دانشگاه علوم قضايي و خدمات اداري، ۱۵/۶/۱۴۰۱
– طراحي رشته حقوق رسانه براي مقطع دكتري، دانشگاه علوم قضايي و خدمات اداري، ۱۵/۶/۱۴۰۱
یازدهم) مشارکت در همایش ها و جشنواره ها
– عضو هیات داوران جشنواره مطبوعات (بخش فقه و معارف اسلامي )، سال هاي ۱۳۷۵ و ۱۳۷۶ و ۱۳۸۵
– عضو هیات داوران پژوهش برتر در زمينه امنيت اجتماعي (ناجا) ، سال هاي ۸۲ و ۸۳
– عضو هیات داوران پژوهش فرهنگي سال (بخش حقوقي )، سال ۱۳۸۱
– عضو هیات داوران پژوهش برگزيده سازمان صدا و سيما، از سال ۱۳۸۲
– دبیر نخستین هم اندیشی اخلاق روزنامه نگاران مسلمان، سال ۱۳۷۵
– عضو و رئیس ستاد سیاستگذاری نمایشگاه یاد یار مهربان، از سال ۱۳۸۴ – ۱۳۹۳
– رییس کمیته علمی همايش علمي بررسي سيره سياسي و اجتماعي پيامبر اعظم (ص)، تهران، سازمان عقيدتي سياسي ناجا، اسفند ۱۳۸۵
– رئيس هيئت علمي همايش ملي «مباني حقوق شهروندي»، قوه قضائيه، تير ۱۳۸۶
– عضو کمیته علمی نهمین کنگره ملی آسیب شناسی خانواده، دانشگاه شهید بهشتی، ۱۳۹۹
– دبير علمي نخستين همايش ملي حقوق و رسانه، ۲۷/۲/۱۴۰۱
دوازدهم) عضویت در هیات تحریریه نشریات علمی
– مدير مسئول فصلنامه علمي تخصصي رسانه ، ۱۳۷۴ – ۱۳۷۶
– مدیر مسئول فصلنامه معارف اسلامی و حقوق، دانشگاه امام صادق (ع)، ۱۳۹۰- ۱۳۹۲
– عضو هیات تحریریه فصلنامه علمي ترویجی رسانه ، از سال ۱۳۷۴ تا كنون
– عضو هیات تحریریه فصلنامه علمي پژوهشي دانش انتظامي، از سال ۱۳۷۸ تا ۱۳۹۰
– عضو هیات تحریریه فصلنامه علمی پژوهشی پژوهش و سنجش، از سال ۱۳۸۴ تاكنون
– عضو هیات تحریریه فصلنامه علمی ترویجی نظارت و بازرسي، سازمان بازرسي كل ناجا، از سال ۱۳۸۶ تا کنون
– عضو هیات تحریریه فصلنامه مجله حقوقي دادگستري، قوه قضائيه، ۱۳۹۱ تا کنون
– عضو هیات تحریریه فصلنامه علمی پژوهشی دیدگاههای حقوقی قضایی، دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری، از سال ۱۳۹۱ تا کنون
– عضو هیات تحریریه فصلنامه مطالعات اسلامی حقوق بشر و دموکراسی، دانشگاه شهید بهشتی، از سال ۱۳۹۴
– عضو هیات تحریریه دو فصلنامه فقه حکومتی، از سال ۱۳۹۵ تا کنون
– عضو هیات تحریریه فصلنامه علمي پژوهشي مجلس و راهبرد، از سال ۱۳۹۸ تا کنون
– عضو هیات تحریریه فصلنامه مطالعات راهبردی فراجا، از سال ۱۳۹۷ تا کنون
سیزدهم) همکاری با مجامع دانشگاهی و علمی
– عضو گروه فقه و حقوق مدرسه عالی و دانشگاه شهید مطهری، ۱۳۷۱
– عضو هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری مدرسه عالی و دانشگاه شهید مطهری، ۱۳۷۱
– عضو هیات کمیته بدوی رسیدگی به تخلفات اعضای هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع)، ۱۳۸۳-۱۳۸۹
– عضو هيات امناي مرکز تحقيقات و مطالعات نيروي انتظامي با حكم وزير علوم، تحقيقات و فناوري، از سال ۱۳۸۵و تمدید آن در سال۱۳۹۰
– عضو هيئت امناي دانشگاه علوم قضايي ، با حکم رئيس قوه قضاييه ، ۱۳۸۸ – ۱۳۹۰
– عضو هیات امنای موسسه آموزش عالی غیردولتی- غیرانتفاعی رفاه، با حكم وزير علوم، تحقيقات و فناوري، از سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۱
– عضو هیات امنای دانشگاه صدا و سیما، وزير علوم، تحقيقات و فناوري، از سال ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۸
– عضو اصلي كميته انتظامي اعضاي هيات علمي دانشگاه امام صادق (ع)، سال هاي ۱۳۸۵- ۱۳۸۹
– عضو هیات ممیزه دانشگاه امام صادق علیه السلام، وزير علوم، تحقيقات و فناوري، سال هاي ۱۳۹۲-۱۳۹۴
– مشاور حقوقی رییس دانشگاه تربیت مدرس، ۱۳۸۹- ۱۳۹۲
– عضو کارگروه تحول و ارتقای رشته حقوق شورای عالی انقلاب فرهنگی، سال هاي ۱۳۸۹- ۱۳۹۰
– عضو و رئیس کمیته فقه، حقوق و روابط بین الملل گروه انرژی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ۱۳۸۸- ۱۳۹۱
– عضو اندیشکده فقه و حقوق اسلامی، وابسته به مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، سال هاي۱۳۹۱- ۱۳۹۲
– عضو هيأت مميزه دانشگاه امام صادق (ع)، سال هاي ۱۳۹۲-۱۳۹۴
– عضو و رئیس کمیته برنامه ریزی انرژی ، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، از سال ۱۳۸۹- ۱۳۹۱
– عضو کمیته ملی «اخلاق زیستی و اخلاق در علم و فناوری» وابسته به کمیسیون ملی یونسکو، سال هاي ۱۳۹۵- ۱۳۹۹
– عضو كارگروه ويژه آموزش علوم قضايي در وزارت علوم تحقيقات و فناوري، ۱/۱۲/۱۴۰۱
– عضو كارگروه ويژه فرهنگ، ارتباطات و رسانه، در وزارت علوم تحقيقات و فناوري، ۲۳/۸/۱۳۹۱
– مشاور عالي و رييس هيأت راهبردي انديشه ورزي دانشگاه و پژوهشگاه عالي دفاع ملي، ۶/۸/۱۴۰۰
– عضو هيأت مميزه دانشگاه علوم قضايي و خدمات اداري، با حكم وزير علوم، تحقيقات و فناوري، از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲
– عضو موسس و عضو هيات مديره انجمن علمي دفاع مقدس ايران، ۱۷/۷/۱۴۰۱
– رييس كارگروه علمي فرهنگي- اعتقادي كميته فرادستگاهي نظريه پردازي، نقد و مناظره، هيأت حمايت از كرسي هاي نظريه پردازي، نقد و مناظره شوراي عالي انقلاب فرهنگي، خرداد ۱۴۰۱
– عضو پيوسته شوراي تخصصي علوم دفاعي- امنيتي هيات حمايت از كرسي هاي نظريه پردازي، نقد و مناظره شوراي عالي انقلاب فرهنگي، ۲۲/۱/۱۴۰۱
– داور کرسی نوآوری «مسئولیت دولت در ورزشکستگی بدون تقصیر تجار»، دبيرخانه هيأت حمايت از كرسي هاي نظريه پردازي، نقد و مناظره شوراي عالي انقلاب فرهنگي، ۳۰/۶/۱۳۸۸
– ناقد نظريه حقوق شهروندي در انديشه حضرت آيت الله العظمي خامنه اي، دبيرخانه هيأت حمايت از كرسي هاي نظريه پردازي، نقد و مناظره شوراي عالي انقلاب فرهنگي، ۱۴/۶/۱۴۰۰
– عضو گروه علمي حقوق در جشنواره بين المللي فارابي، ۱/۱۲/۱۴۰۰
– داور نظريه پليس هوشمند، از سوي هيأت حمايت از كرسي هاي نظريه پردازي، نقد و مناظره شوراي عالي انقلاب فرهنگي، ۳۰/۵/۱۴۰۱
چهاردهم) همکاری با سایر نهادهای کشوری
– مشاور فرهنگی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، ۱۳۷۳- ۱۳۷۶
– عضو شورای ارزشیابی اساتید دروس معارف اسلامی دانشگاههای سراسر کشور، ۱۳۷۳-۱۳۷۶
– رییس شورای ارزشیابی اساتید دروس معارف اسلامی دانشگاههای مستقر در تهران، ۱۳۷۳-۱۳۷۶
– مشاور قائم مقام وزیر ارشاد و فرهنگ اسلامی و معاون امور مطبوعاتی، ۱۳۷۳-۱۳۷۶
– عضو و رييس هیات مدیره موسسه فرهنگی رسانه ایران،۱۳۷۳-۱۳۷۶
– عضو هیات مدیره موسسه فرهنگی مطبوعاتی نشرآوران، ۱۳۷۳-۱۳۷۶
– دبیر دبیرخانه دائمی هم اندیشی اخلاق مطبوعاتی روزنامه نگار مسلمان، ۱۳۷۵- ۱۳۷۶
– مشاور عالی و رییس گروه مشاوران فرماندهی کل نیروی انتظامی، ۱۳۷۹
– عضو كارگروه تخصصي علوم اجتماعي، نهاد كتابخانههاي عمومي كشور، ۱۳۸۵
– رئیس کمیته بهینه سازی قوانین و اصلاح نظام های اداری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، ریاست جمهوری، ۱۳۸۳- ۱۳۸۴
– عضو و رييس هیات مدیره موسسه فرهنگی مطبوعاتی همشهری،
– عضو اتاق فكر و كميته مفهومسازي حقوق بشر، وزارت امور خارجه، ۱۳۸۶- ۱۳۸۸
– عضو اتاق فکر ستاد مبارزه با موادمخدر،۱۳۸۶- ۱۳۸۸
– عضو شورای سیاستگزاری خبرگزاری مهر، ۱۳۸۷-۱۳۹۱
– عضو شورای راهبردی شبکه یک سیما، ۱۳۸۹- ۱۳۹۱
– ریاست کمسیسیون حقوقی مجمع عالی بسیج، ۱۳۹۳
– عضو شورای راهبردی بنیاد حفظ و نشر ارزش های دفاع مقدس، از ۱/۴/۱۳۹۳
– عضو حقيقي هیأت مدیره موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، از سال ۱۳۹۵ تا كنون
– عضو شورای راهبری فرهنگی و اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران، سال هاي ۱۳۹۹-۱۴۰۰
– عضو شوراي راهبردي تنقيح قوانين كشور، ۱۳۹۹-۱۴۰۲
در نمایشگاه رسانه های ایران برگزار شد
آیین بزرگداشت دکتر محسن اسماعیلی به عنوان استاد و پیشکسوت حقوق رسانه
اخبار
- امام رضا(ع) و شیوه دعوت به دین
- برخی امروز به دنبال زدودن اعتبار حدیث هستند
- آخرین درس از آخرین پیامبر : حرمت و حقوق انسان
- «کلید فهم عاشورا» در دسترس شما قرار گرفت
- گزیده «در طلب عیش مدام» منتشر شد
- در باره اسرار اربعین
- با حاج آقا مجتبی در راه کربلا
- «گزیده درسهای عاشورا برای روزگار ما» منتشر شد
- کسب و انتشار خبر؛ مهم ترین حق خبرنگاران است
- کرامت انسانی به مثابه مبنای حقوق بشر از دیدگاه قرآن و اسناد بینالمللی
- به غلامی تو مشهور جهان شد حافظ
- پیام تبریک به رییس جمهور منتخب جناب آقای دکتر پزشکیان
- خورشید را بر نیزه گویى خواب دیدم
- دعوت به شرکت گسترده و پر نشاط در مرحله دوم انتخابات
- آینده سازی، معرفت یابی و انحراف زدایی از آثار عزاداری است