پنج شنبه 17 آبان 1403 تالار وحدت

مراسم بزرگداشت هشتادمین سالروز تولد استاد حسین انصاریان

مراسم پاسداشت استاد حاج شیخ حسین انصاریان همزمان با سالروز ۸۰ سالگی وی، با حضور دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهوری، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، آیت الله حسینی بوشهری نایب رئیس مجلس خبرگان، محسن اسماعیلی و جمعی از مقامات کشوری و لشکری، عصر پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳در تالار وحدت تهران برگزار شد.

محسن اسماعیلی از درس‌هایی برای روزگار ما نوشت

کتاب «در مدرسه سالار شهیدان؛ گزیده‌ای از درس‌های عاشورا برای روزگار ما» نوشته محسن اسماعیلی توسط دفتر نشر فرهنگ اسلامی منتشر و راهی بازار نشر شد.

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، کتاب «در مدرسه سالار شهیدان؛ گزیده‌ای از درس‌های عاشورا برای روزگار ما» نوشته محسن اسماعیلی به‌تازگی توسط دفتر نشر فرهنگ اسلامی منتشر و راهی بازار نشر شده است.

محسن اسماعیلی نگارنده کتاب پیش‌رو، دانشیار دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، حقوقدان سابق شورای نگهبان و نماینده تهران در مجلس خبرگان رهبری است.

اسماعیلی همزمان با محرم ۱۴۰۱ کتاب «در طلب عیش مدام؛ بازاندیشی و تحلیل درس‌های عاشورا» را توسط همین‌ناشر منتشر کرد که به چاپ دوم رسید و در پی خواسته مخاطبان، نسخه خلاصه و گزیده‌ای از آن در قالب کتاب «در مدرسه سالار شهیدان» تهیه و تدوین شد که در ایام محرم و صفر ۱۴۰۳ به چاپ رسیده است.

اسماعیلی نگارش «در طلب عیش مدام» را ۱۹ مرداد ۱۴۰۰ همزمان با اول محرم سال ۱۴۴۳ هجری قمری به پایان رساند. او در این‌اثر تلاش داشت فارغ از روایت تاریخی حوادث، از گونه نقلی و توصیفی فاصله گرفته و مطالب خود را در گونه عقلی و تحلیلی بنویسد. به گفته خود مؤلف، هدف از نگارش این‌کتاب آن است که با بازاندیشی و تحلیل درس‌های عاشورا، به رمز و راز نوعی از زندگی رسید که امام حسین (ع) برای ما می‌خواهد. و این، همان زندگی پاک، شیرین و جاودانی است که بشر همیشه در جستجویش بوده است.

«در مدرسه سالار شهیدان» هم مانند نسخه کامل‌ترش «در طلب عیش مدام» ۱۲ فصل یا گفتار دارد که به این‌ترتیب‌اند: «عاشورا به مثابه یک الگو و مکتب»، «فضیلت عزاداری و گریه بر سالار شهیدان»، «فلسفه عزاداری و حکمت لزوم آن»، «اصلاح امت و جامعه‌سازی در مکتب عاشورا»، «عزت نفس و کرامت انسان در مکتب عاشورا»، «ذلت و خواری؛ خط قرمز مکتب عاشورا»، «زمینه‌سازان قتال؛ قاتلان پنهان حسین (ع)»، «نقش سکوت نخبگان در انحراف مردم و جامعه»، «شقشقیه‌ای دیگر؛ در سرزمین منا»، «حفظ اصالت حادثه کربلا و مبارزه با تحریف» ‌، «احکام و آداب روضه‌خوانی؛ گزارشی از کتاب لولو و مرجان» و «زیارت اربعین و اسرار آن.»

در قسمتی از این‌کتاب می‌خوانیم:

زمینه‌سازان قتال؛ همانند عاملان قتل

مقصود از زمینه‌سازان قتال، امثال کسانی نیستند که اسب‌ها را برای قاتلان، زین و لگام زدند و آماده ساختند؛ آنها که در زمره قاتلان هستند و لذا در فقرات بعدی زیارت عاشورا در ردیف مباشران قتل قرار گرفته و لعن شده‌اند. مراد از زمینه‌سازان، کسانی هستند که با سخنان نادرست و شایعه‌پراکنی‌های گناه‌آلود، فضای افکار عمومی را برای آن جنایت آماده کردند، و یا با سکوت خویش و کتمان حقیقت در مهیا کردن زمینه جنگ با اباعبدالله (ع) سهیم شدند.

در این‌گفتار، گروه نخست را مورد بحث قرار می‌دهیم که اکثرا از عوام و مردم معمولی بودند، و در گفتار بعد، گروه دوم را که غالبا از نخبگان عافیت‌طلب بودند.

بی‌شک، بخشی از زمینه‌سازان قتال، کسانی هستند که با سخنان خود حرمت خاندان رسول را شکستند؛ به حسب ظاهر آنان را از مرتبه خدادادی پایین کشیدند و بلکه تهمت‌ها بر آنان روا داشتند، و بدین ترتیب بنیان‌گذار ظلم و جنایت شدند. به همین سبب، لعن‌های زیارت عاشورا از همین اینان آغاز می‌گردد:

وَ لَعَنَاللَّهُ اُمَّةً دَفَعَتْکُمْ عَنْ مَقامِکُمْ و َاَزالَتْکُمْ عَنْ مَراتِبِکُمُ الَّتی رَتَّبَکُمُ اللَّهُ فیها، و َلَعَنَ اللَّهُ اُمَّةً قَتَلَتْکُمْ وَ لَعَنَ اللَّهُ الْمُمَهِّدینَ لَهُمْ بِالتَّمْکینِ مِنْ قِتالِکُمْ.

در حقیقت، قاتلان صحنه نینوا دو گروه بودند: گروهی که با سلاحِ دست جنایت کردند و گروهی که با سلاحِ زبان، حسین (ع) و یارانش را کشتند؛ و لذا در زیارت‌نامه حضرت عباس (ع) می‌خوانیم:

… قتل‌الله امه قتلتکم بالایدی و الالسن.

نفرین بر کسانی که همه شما، و نه فقط شما را با دست‌ها و زبان‌ها به شهادت رساندند.

شاید بپرسید: مگر قتل دیگران با زبان و از طریق سخن گفتن هم ممکن است؟! در پاسخ باید گفت: نه تنها ممکن است، بلکه قتل اصلی اتفاقا به دست همین گروه اتفاق می‌افتد، و لذا گفته می‌شود که «ترور شخصیت» مهم‌تر و موثرتر از «ترور شخص» است. آدمی به اعتبار و حیثیت خود زنده است؛ وگرنه جسم که از بین‌رفتنی است.

این‌کتاب با ۹۵ صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت ۸۰ هزار تومان منتشر شده است.

کد خبر ۱۹۷۸۶۰۰

https://www.khabaronline.ir/news/1978600/%D9%85%D8%AD%D8%B3%D9%86-%D8%A7%D8%B3%D9%85%D8%A7%D8%B9%DB%8C%D9%84%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%AF%D8%B1%D8%B3-%D9%87%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%B1%D9%88%D8%B2%DA%AF%D8%A7%D8%B1-%D9%85%D8%A7-%D9%86%D9%88%D8%B4%D8%AA

به مناسبت سالگرد میلاد یازدهمین امام شیعیان

روحیه افشاگری و قدرت‌طلبی؛ مایه هلاکت فرد و جامعه

هشتم ربیع‌الثانی، سالروز ولادت یازدهمین امام ما شیعیان است. حضرت امام حسن عسکری علیه‌السلام در چنین روزی پا به جهان گذاشت و ۲۲ سال بعد سُکان هدایت بشریت را بر عهده گرفت. دوران زندگی و امامت ایشان و پدر بزرگوارشان از پیچیده‌ترین و دشوارترینِ مقاطع تاریخ شیعه است. در آن دوران بنی العباسِ خودسر و قدرت‌طلب درپی نابودسازی اساس ولایت بودند؛ امّا با شعارها و ظواهری کاملاً دینی…

شهادت سید اهل مقاومت و آیت بزرگ نصر خدا تسلیت باد

بسم الله الرّحمن الرّحیم
يَا أَيَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ ارْجِعِي إِلَى رَبِّكِ رَاضِيَةً مَّرْضِيَّةً ‎‏ فَادْخُلِي فِي عِبَادِي وَادْخُلِي جَنَّتِي
راهی است راهِ عشق که هیچش کناره نیست
آن جا جز آن که جان بسپارند، چاره نیست
نگرفت در تو گریه حافظ به هیچ رو
حیرانِ آن دلم که کم از سنگِ خاره نیست
… خداحافظ سید
به یاد ما هم باش
به امید دیدار

در گرامی داشت میلاد پیامبر اعظم (ص) و هفته وحدت

نزاع اسلام برانداز شیعه و سنى

روز‌های ولادت پیامبر اعظم (ص) به نیکویی و از سال‌های ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان «هفته وحدت» نامیده شد؛ چنانکه همگرایی شیعیان و اهل سنت از ابتدا راهبرد بنیادین معمار فقید نظام اسلامی بود و آثار و برکات بی انتهای آن را نیز همگان شاهد بوده ایم؛ همان گونه که دشمنان زخم خورده نیز هیچگاه از دسیسه علیه وحدت مسلمانان غفلت نکرده اند…

در چهارمین جلسه از سلسله جلسات ماهانه دین پژوهی مطرح شد:

برخی امروز به دنبال زدودن اعتبار حدیث هستند

استاد دانشگاه تهران گفت: امروز شبهه‌افکنی برای سست‌کردن موقعیت حدیث آغاز شده است و برخی هر حدیثی را که با مذاقشان جور نباشد، نفی می‌کنند و عجیب اینکه این مسئله در روایات هم پیش‌بینی شده است.
به گزارش ایکنا، محسن اسماعیلی، استاد دانشگاه تهران، هفتم شهریورماه ۱۴۰۳ در ادامه سلسله جلسات ماهانه علمی خود با موضوع «اصول حاکم بر شناخت و تبلیغ دین» سخنرانی کرد.
متن سخنان وی به شرح زیر است:

سالروز رحلت پیامبر خاتم تسلیت باد

آخرین درس از آخرین پیامبر : حرمت و حقوق انسان

بیست و هشتم صفر، سالروز رحلت کسی است كه به تصديق قرآن از هر نظر الگو و داراي خُلق عظيم و خاتِم و خاتَم پیامبران است. حضرت محمد مصطفی (ص) از آن جهت پايان بخش ارسال رسل و انزال كتب شد كه نكته‌اي را ناگفته باقي نگذاشت و پس از او در مجموعه تعاليم انبياء نقصي نبود كه ديگران براي تكميل آن مبعوث شوند….

گزیده «در طلب عیش مدام» منتشر شد

تهران- ایرنا- کتاب «در مدرسه سالار شهیدان، گزیده‌ای از درس‌های عاشورا برای روزگار ما»گزیده‌ای از کتاب «در طلب عیش مدام: بازاندیشی و تحلیل درس‌های عاشورا برای روزگار ما» است که در سال ۱۴۰۱ منتشر شد اما به دلیل برخی از مسائل ناشر و همچنین شرایط اقتصادی جامعه و درخواست دوستداران کتاب، در سال ۱۴۰۳ به شکل گزیده منتشر شد.

به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، نویسنده در مقدمه کتاب «در مدرسه سالار شهیدان، گزیده‌ای از درس‌های عاشورا برای روزگار ما» نوشته است که این کتاب گزیده‌ای از کتاب «در طلب عیش مدام: بازاندیشی و تحلیل درس‌های عاشورا برای روزگار ما» است.

به گفته او کتاب با عنوان در طلب عیش مدام، در آستانه محرم ۱۴۰۱منتشر شده است اما شوربختانه مشکلات متعددی درباره آن برای ناشر شکل گرفته است و در نتیجه وضعیت اقتصادی جامعه و درخواست دوستداران کتاب، گزیده آن با عنوان در مدرسه سالار شهیدان توسط همان ناشر منتشر شد.

در معرفی کتاب در طلب عیش مدام، نوشته شده است: «هدف این کتاب آن است که از طریق «بازاندیشی و تحلیل درس‌های عاشورا برای روزگار ما»، به رمز و راز نوعی از زندگی دست یابد که حسین(ع) برای ما می‌خواهد؛ و این است همان زندگی پاک، شیرین و جاودانی که بشر همواره در جست‌وجوی آن بوده و هست. در طلب عیش مدام حاوی دوازده گفتار تحلیلی و کاربردی در حوزه عاشورا پژوهی است تا در زندگی امروز و فردای ما به کار آید.»

این کتاب از ۱۲ فصل با عنوان‌های «عاشورا به مثابه یک الگو و مکتب»، «فضیلت عزاداری و گریه بر سالار شهیدان»، «فلسفه عزاداری و حکمت لزوم آن»، «اصلاح امت و جامعه‌سازی در مکتب عاشورا»، «عزت نفس و کرامت انسان در مکتب عاشورا»، «ذلت و خواری؛ خط قرمز مکتب عاشورا»، «زمینه‌سازان قتال؛ قاتلان پنهان حسین (ع)»، «نقش سکوت نخبگان در انحراف مردم و جامعه»، «شقشقیه‌ای دیگر؛ در سرزمین منا»، «حفظ اصالت حادثه کربلا و مبارزه با تحریف» ، «احکام و آداب روضه‌خوانی؛ گزارشی از کتاب لولو و مرجان» و «زیارت اربعین و اسرار آن» تشکیل شده است.

درباره نویسنده

محسن اسماعیلی (زاده ۱۳۴۴، تهران) حقوقدان، استاد و عضو هیات‌علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، نماینده استان تهران در مجلس خبرگان رهبری، رئیس هیات بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین و عضو سابق حقوقدان شورای نگهبان است.

وی مدرک دکترای خود را در سال ۱۳۷۸ در رشته‌ حقوق خصوصی از دانشگاه تربیت مدرس دریافت کرده و پیش از این استاد و رئیس دانشکده معارف اسلامی و حقوق دانشگاه امام صادق بوده است.

اسماعیلی سه دوره (از سال ۱۳۸۰ تا سال ۱۳۹۸) عضو حقوقدان شورای نگهبان بود. وی همچنین در مقطع خارج فقه و اصول تحصیل کرده و اجتهاد دارد.

وی از شاگردان مجتبی تهرانی است و در دروس سید علی خامنه‌ای، بجنوردی و محمد فاضل لنکرانی نیز شرکت داشته‌است. اسماعیلی در انتخابات ۷ اسفند ۱۳۹۴ مجلس خبرگان رهبری به نمایندگی از استان تهران انتخاب شد. او اولین و تنها عضو غیر معمم این مجلس است. او از همرزمان سردار شهید علیرضا عاصمی فرمانده تخریب قرارگاه نجف وکربلا نیز بوده است.

گزیده «در طلب عیش مدام» منتشر شد
محسن اسماعیلی نویسنده
قسمتی از متن کتاب

تحلیل قرآن از نقش سکوت نخبگان در پیدایش انحراف‌ها

از میان همه مواردی که کتاب خدا به این موضوع پرداخته است، بازخوانی آیات ۶۲ تا ۸۱ سورۀ مائده جذاب و درس‌آموزتر است. آیات مذکور از قرآن کریم، در مقام مذمت و سرزنش انحراف «اهل کتاب» است؛ یعنی همان امت‌ها و ملت‌هایی که راه درست را شناخته و انتخاب کرده بودند، اما به دلایلی که خواهد آمد منحرف گشتند. این امت‌های راه‌یافته، به تدریج چنان منحرف شده ودر راه اثم(گناه) و عدوان(ستم) گام برمی‌دارند که گویا به سوی اهداف افتخارآمیزی پیش می‌روند و بدون هیچ‌گونه شرم و حیا سعی می‌کنند در این راه از یکدیگر پیشی بگیرند.

آیه‌های بعد در مقام تبیین علت این انحرافات، یا حداقل یکی از اصلی‌ترین علت‌های آن، سرزنش خود را متوجه دانشمندان اهل کتاب می‌کند که با سکوت بی‌دلیل خود مانع انحراف نشده اند. قرآن، سپس تاکید می‌کند که پایبندی به ارزش‌ها و احکام الهی مایۀ برکت آسمان و زمین است، نه مسابقه بر سر حرام‌خواری!

در هر حال، توبیخ توامان عوام و خواص، همچنان ادامه می‌یابد و سپس مومنان واقعی در هر زمان را کسانی معرفی می‌کند که به احکام الهی عملاً پایبند مانده‌اند؛ اما اگر بخواهند تابع هواهای نفسانی خویش باشند، به دام تکذیب و قتل انبیای خدا خواهند افتاد.

قرآن کریم در چند آیۀ بعد به پاره‌ای دیگر از انحراف‌های فکری و عملی اهل کتاب اشاره و آنان را دعوت به توبه می‌کند که فعلاً مورد بحث ما نیست، و در پایان تکان‌دهنده‌ترین تعبیر را درباره چنین کسانی به کار برده و آن‌ها را ملعون نامیدند.

قرآن کریم در پایانِ این تحلیل، به نکتۀ ظریف دیگری هم اشاره می‌کند؛ نکته‌ای که خود باب وسیعی را برای فهم و تحلیل انحرافات تاریخی ملت‌ها می‌گشاید و آن اینکه، بسیاری از انحرافات، ناشی از درهم‌ریختن مرزبندی‌ها با دشمنان و گرفتار آمدنِ آگاهانه و ناآگاهانه، در دام بیگانگان است. (صفحه ۵۲و ۵۳)

کتاب در مدرسه سالار شهیدان، گزیده‌ای از درس‌های عاشورا برای روزگار ما، نوشته محسن اسماعیلی در قطع رقعی، در ۹۶ صفحه، با شمارگان هزار نسخه، با کاغذ تحریر، جلد شومیز، در سال ۱۴۰۳ توسط دفتر نشر فرهنگ اسلامی منتشر شده است. این کتاب با کاغذ حمایتی منتشر شده است.

«گزیده درس‌های عاشورا برای روزگار ما» منتشر شد

کتاب «در مدرسه سالار شهیدان؛ گزیده‌ای از درس‌های عاشورا برای روزگار ما» نوشته محسن اسماعیلی توسط دفتر نشر فرهنگ اسلامی منتشر و راهی بازار نشر شد.
به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «در مدرسه سالار شهیدان؛ گزیده‌ای از درس‌های عاشورا برای روزگار ما» نوشته محسن اسماعیلی به‌تازگی توسط دفتر نشر فرهنگ اسلامی منتشر و راهی بازار نشر شده است.
اسماعیلی همزمان با محرم ۱۴۰۱ کتاب «در طلب عیش مدام؛ بازاندیشی و تحلیل درس‌های عاشورا» را توسط همین‌ناشر منتشر کرد که ….

پیام تبریک به رییس جمهور منتخب جناب آقای دکتر پزشکیان

بسم الله الرّحمن الرّحیم
وَابْتَغِ فِيمَا آتَاكَ اللَّهُ الدَّارَ الْآخِرَةَ
جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان دام عزه
با سلام و تحیت
انتخاب شایسته آن برادر ارجمند به عنوان نهمین رییس جمهوری اسلامی ایران را صمیمانه تبریک می گویم. خدمت به این کشور عزیز و مردم بزرگ و بزرگوارمان نعمت بزرگی است که خدای متعال به سبب شایستگی ها همواره به حضرت عالی عنایت فرموده است. اخلاص، اخلاق، صداقت و صمیمیتی که مردم از شما دیده اند سرمایه ای ارزشمند است که اینک موجب ارتقای سطح خدمت به میهن و آیین ما گردیده است.
توفیق و سرافرازی شما را در ایفای مسئولیت خطیری که بر دوش گرفته اید، از درگاه ایزد منّان مسالت دارم.
محسن اسماعیلی
۱۶ تیر ۱۴۰۳