
غروب خورشید
در سوگ امیر دل ها؛ علی علیه السلام
…دیگر مدتها بود که امیرمومنان از سست عنصری و پیمان شکنی دلشکسته بود. می گفت هم شما از من خسته شده اید و هم من از شما! حالا دیگرسالهای زیادی از هجرت پیامبر گذشته بود و محاسن علی ازهمیشه سفیدتر و نورانی تر گشته بود.

اَلسَّلامُ على اَسیرِ الْکُرُباتِ وَقَتیلِ الْعَبَراتِ ...
در باره اسرار اربعین
بیستم ماه صفر، چهلمین روز پس از فاجعه جانسوز کربلا و شهادت امام حسین (ع) و یاران با وفایی است که مانند آنها را تاریخ به خود ندیده است. این روز دارای قداست فراوان، آداب ویژه و درخور تأملی است. سنت بزرگداشت «اربعین»، در میان پیشوایان دین، تنها برای سالار شهیدان مرسوم و مورد تاکید است؛ تا آنجا که « زیارت اربعین» از نشانه های ایمان معرفی شده است. اما چرا؟

اقتصاد و تاثیر آن بر فرهنگ و سیاست:
جامعهای که فقیر است نمیتواند جامعه با فرهنگی باشد
دکتر محسن اسماعیلی عضو مجلس خبرگان رهبری در گفت و گویی مفصل با مجله عصر اندیشه (شماره ۲۵ اسفند ۱۳۹۹) در باره اقتصاد و تاثیر آن در فرهنگ و سیاست، اصل ۴۴ و سیاست های کلی اجرای آن، خصوصی سازی ها، دشواری های مبارزه با فساد و مفسدان اقتصادی، و محورهای نیازمند به بازنگری حقوقی سخن گفته است.
مشروح این گفت و گو در ادامه می آید:

به مناسبت روز جهانی حقوق بشر
ما و مسئله ای به نام حقوق بشر
پیشرفت دانش بشری زایش اندیشه ها و مفاهیم نوینی را در پی دارد که بر بستر اصول و مبانی فکری خاص خود استوار است .توسعه ارتباطات فرهنگی نیز به تبادل این اندیشه ها و راهیابی مفاهیم جدید به سایر منظومه های فکری و اجتماعی می انجامد .

«اقدام» و «عمل»؛ آشکارترین پیام نوروز
کارگزاری که وقت خود را صرف کارهایی کند که وظیفه او به شمار نمیرود، و به همین دلیل از انجام وظایف شغلی خود باز ماند، خطاکار و شایسته توبیخ است؛ حتی اگر آن کارها فی نفسه مجاز و خوب هم باشد.
از کتاب بايستههای اقتصادی از ديدگاه فقهی و حقوقی (۳)
لزوم بهکارگيری منابع و ثروتهای طبیعی
قرآن نميگويد خداوند زمين را آباد كرد و در اختيار شما گذاشت، بلكه ميگويد عمران و آبادي زمين را به شما تفويض كرد؛ يعني امكانات از هر نظر آماده است، اما شما بايد با كار و كوشش زمين را آباد سازيد و منابع آن را به دست آوريد و بدون تلاش سهمي نداريد.
از کتاب بايستههای اقتصادی از ديدگاه فقهی و حقوقی (۲)
ضرورت بودجهریزی کارشناسی و عملیاتی
اختصاص رديفهاي بودجه به هر تشکيلات و کاهش يا افزايش رقمهاي پيشبيني شده، نشاندهندة خواست و گرايش نمايندگان محترم است و اهداف کوتاه مدت نظام را مشخص ميکند.
از کتاب بايستههای اقتصادی از ديدگاه فقهی و حقوقی (۱)
اقتصاد در قانون اساسی
قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران هم مانند همة قوانين اساسي ديگر اصول كلي و خطوط اقتصادي را تبيين كرده است؛ با اين تفاوت مهم كه از نظر ما «اقتصاد، وسيله است نه هدف».
جهاد اقتصادی؛ چرا و چگونه؟
«جهاداقتصادی» عامل استقلال و عزت جامعه اسلامی است؛ همانگونه که جهاد نظامی چنین است. گر چه اقتصاد از نظر ما وسیله است نه هدف، اما وسیله ای است گریزناپذیر و اهداف دینی و معنوی هم بدون آن تحقق یافتنی نیست.
عفاف و حجاب
بیست و یکم تیرماه، در تقویم کشور ما روز «عفاف و حجاب» نامیده می شود؛ موضوعی که در ضرورت عرفی، سودمندی های اخلاقی، وجوب شرعی و لزوم قانونیِ آن تردیدی نیست. با این حال هر از چند گاهی به مناسبتی مورد بحث و گفتگو قرار می گیرد. واقعاً مسئله چیست؟!
حجاب و عفاف از واژه های پر بسامد در فرهنگ دینی و ملی ماست. بدون شک وجوب حجاب از احکام شناخته شده شرعی و عفاف از پسندیده ترین سجایای اخلاقی است. اما مفهوم این دو واژه چیست؟ چه رابطه ای دارند؟ پیشینه تاریخی آن چیست؟

میلاد کریم اهل بیت مبارک
امام حسن (ع)؛ سکوتی سخت تر از فریاد

السلام علیک یا شهرالله الاکبر و یا عید اولیائه
ماه مبارک رمضان؛ فرصتی برای خودسازی اخلاقی و حقوقی
اخبار
- امام حسن (ع)؛ سکوتی سخت تر از فریاد
- ماه مبارک رمضان؛ فرصتی برای خودسازی اخلاقی و حقوقی
- تاویلِ باد بهاری از نگاه ملای رومی و خواجه شیرازی
- تغییر رویکرد خانواده با فناوری های نوین
- اینقدر هست که بانگ جرسی می آید
- برخورداری از حقوق شهروندی تابع دین و اعتقادات نیست
- پيامبری برای احیای حرمت و کرامت انسان
- وجه تمایز انقلاب اسلامی و تکلیف ما
- شش درس ماندگار از مولود کعبه
- توصیه های رجبیه مرحوم استاد قدس سره الشریف
- شش سال گذشت
- رسد آدمی به جایی که بجز خدا نبیند
- به یاد «خلاصه خوبی ها»؛ شهید علیرضا عاصمی
- فاطمیه در دهمین سال هجران استاد
- سندی پر افتخار در تاریخ فقه شیعه