به مناسبت سالروز شهادت بانوی دو عالم فاطمه الزهرا (س)

روی گیتی زین مصیبت تا قیامت تار باد

سرنوشت نهایی انسان را کردار و رفتار او تعیین می کند و هیچ عاملی به اندازه عمل انسان نمی تواند و نباید تکیه گاه او باشد. این از افتخارات جاودانه اسلام و قرآن است که برای هر کس، به تنهایی و از هر نژاد و زمان و رنگ و طبقه اجتماعی که باشد، قدرت تصمیم گیری قائل است.
… ادامه مطلب

به مناسبت دوازدهمین سالگرد ارتحال شیخنا الاستاد

با حاج آقا مجتبی در راه کربلا

سال ۱۳۹۱بود که برای همیشه از میان ما پر کشید؛ حضرت استاد آیت الله حاج آقا مجتبی تهرانی (قدس سره الشریف) را می گویم که در آستانه اربعین به جوار معشوق دیرینش شتافت و هر روز که می گذرد خلأ پر ناشدنی وجود مبارکش را بیشتر حس می کنیم. نمی دانم که از آن روز تا کنون چندین و چند بار در برابر این پرسش جانسوز جوانان و دانشجویان وامانده ام که با حسرتی بی پایان می پرسند: بدون او چه می توان کرد؟

میلاد خجسته حضرت رضا صلوات الله علیه مبارک باد

پیام کتبی امام هشتم ( ع ) به دوستان و شیعیان خویش

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى عَلِیِّ بْنِ مُوسَى الرِّضَا الْمُرْتَضَى الْإِمَامِ التَّقِیِّ النَّقِیِ‏ وَ حُجَّتِکَ عَلَى مَنْ فَوْقَ الْأَرْضِ وَ مَنْ تَحْتَ الثَّرَى الصِّدِّیقِ الشَّهید صَلاَةً کَثِیرَةً تَامَّةً زَاکِیَةً مُتَوَاصِلَةً مُتَوَاتِرَةً مُتَرَادِفَةً کَأَفْضَلِ مَا صَلَّیْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِیَائِکَ‏
یازدهم ذوالقعده سالروز میلاد حضرت ثامن الحجج، امام علی بن موسی الرضا علیه السلام را به همه شما عزیزان تبریک عرض می نمایم و

السلام علیک یا فاطمه الزهراء

فاطمیه در دهمین سال هجران استاد

دهمین سالگرد رحلت شیخناالاستاد، حضرت آیت الله العظمی حاج آقا مجتبی تهرانی اعلی الله مقامه در حالی فرا می رسد که بیش از همیشه جای خالی او احساس می شود. در چنین شرایطی سخت محتاج او، نگاه او، دلسوزی او، مردم دوستی او، راهنمایی های او، صراحت او، صداقت او و طیب کلام او هستیم. اکنون اما با حسرتی بی پایان شاهد صدقی است بر این گفتار صادق آل محمد (ص) که فرمود:« إذا ماتَ المُؤمِنُ الفَقيهُ ثُلِمَ فِي الإِسلامِ ثُلمَةٌ لا يَسُدُّها شَيءٌ»؛

پای منبر امام خمینی(ره)

در حسرت شعبان المعظم و به استقبال رمضان المبارک

آخرین روزهای ماه شعبان ایام حزن و خوف اولیای خداست. آنها اندوهی بی پایان دارند که چرا از برترین موقعیت های زمانی بهترین استفاده های معنوی را نکردند و می ترسند که به دلیل این کوتاهی ها لیاقت ورود در ضیافت الهی در ماه مبارک رمضان را نیابند. این غصه و آن هراس البته از گذشته های دور وجود داشته است؛ چنانکه ابَوُالصّلت هَروى روایت کرده است که در جمعه آخر ماه شعبان خدمت حضرت امام رضا (علیه السّلام) رفتم. حضرت فرمود: …

نوشته ای به مناسبت روز زن/

جایگاه و حقوق زن در آیینه «تاریخ تمدن»

بیستم جمادی الثانی که روز میلاد پر برکت و خجسته بانوی یگانه تاریخ، حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها، است، در تقویم کشور ما «روز زن» هم نامیده شده است؛ و انصافاً چه مناسبت نکویی!
این انتخاب الهام بخش، نشانه دورنمای جایگاه و حقوق زن در نگاه اسلام است و این حقیقت بزرگ نمایان نمی شود مگر با مروری بر موضوع، قبل و بعد از ظهور آخرین پیامبر الهی. نگاهی به آنچه تمدن های پیشین درباره زن و حقوق او می اندیشیده اند، نشان می دهد این موجود نازنین در همیشه تاریخ آماج ستم و جهالت بوده است و …

به مناسبت رحلت حجت الاسلام و المسلمین سید هادی خسوشاهی

مرد مدارا و گفت و گو

رحلت دانشمند کوشا و زمان‌شناس، مرحوم حجت‌الاسلام والمسلمین سیدهادی خسروشاهی (اعلی الله مقامه) به واقع خسارتی بزرگ برای جامعه دینی و علمی است. از نگاه من آمیختن «علم و حلم» از مهم‌ترین خصوصیت‌های آن بزرگوار بود که اتفاقا نیاز روزگار ما به آن بیش از هر وقت دیگر است.

دکتر محسن اسماعیلی در مراسم رونمایی کتاب مهر و ماه

با نهج‌البلاغه انقلاب کردیم ولی با آن ادامه ندادیم

محسن اسماعیلی ضمن تأکید بر ضرورت بازگشت به مبانی اخلاقی، بیان کرد: با نهج‌البلاغه انقلاب کردیم ولی با آن ادامه ندادیم. باید به مبانی اخلاقی بازگردیم، خودمان را ارزیابی و مطالبه‌گری کنیم. مهم‌ترین مشکل جامعه مشکل اخلاقی است؛ رنجی که کشور از چاپلوسی می‌برد از چیزهای دیگر نمی‌برد. رنجی که می‌بریم از این است که حرف حق را چون هزینه دارد نمی‌گوییم.

گفتاری از دکتر محسن اسماعیلی، عضو مجلس خبرگان رهبری؛

بیانیه گام دوم، سند فقه سیاسی/ انقلاب تمام شدنی نیست!

انسان متأسف است که این جمله را بگوید که باز هم در گوشه و کنار گاهی از مسئولین انسان روحیه‌ی «ما نمی‌توانیم» را استشمام می‌کند. بوی ضعف نشانه‌ی دوری از آرمان‌های انقلاب است.

محسن اسماعیلی در جلسه تفسیر نهج‌البلاغه:

اقتضای ایمان، جذب دیگران و کمک به رشد معنوی آنان است

اسماعیلی با تاکید بر اینکه «اقتضای ایمان، جذب دیگران و کمک به رشد معنوی آنان است نه دفع و تنگ ‌کردن دایره دینداران»، گفت: مومن واقعی عاشق گسترش دین و افزایش دینداران است.