دکتر اسماعیلی در برنامه تیتر امشب
محبت و دلسوزی؛ اساس امر به معروف
تفاوت اساسی امر به معروف و نهی از منکر با مچ گیری و عیبجویی در این است که اولی از روی خصومت و دشمنی صورت می گیرد، اما اساس این فرائض متعالی، دوستی و محبت مومنان است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، محسن اسماعیلی، پژوهشگر علوم دینی با بیان اینکه موضوع امر به معروف و نهی از منکر در جامعه ما دچار نوعی “کج فهمی” شده، افزود: معنی امر به معروف این نیست که آمر به معروف فرد بهتر و بدون عیبی است و در جایگاه ممتازی قرار دارد، اما طرف مقابل از هر نظر در خطاست و در موضع پائین تری است.
اسماعیلی گفت: ممکن است فردی خودش گناه یا خطایی را مرتکب شده باشد، اما معنی این امر این نیست که او دیگر نمیتواند به فریضه امر به معروف عمل کند.

وی با بیان اینکه البته بهتر این است که شخص خودش آن خطا را مرتکب نشود یا انجام آن را ترک کرده باشد، تصریح کرد: کنار گذاشتن نهی از منکر در چنین شرایطی به معنی ارتکاب دومین منکر است.اسماعیلی گفت: برکات امر به معروف و نهی از منکر آنقدر زیاد است که از نظر شرعی، مبتلا بودن به یک خطا باعث نمیشود که نتوان دیگران را از ارتکاب آن نهی کرد.
وی دلیل اصلی امر به معروف و نهی از منکر را دوستی و محبت مومنان نسبت به یکدیگر توصیف کرد و گفت: مومنان، چون نسبت به یکدیگر احساس مسئولیت میکنند، برای زدودن عیوب همدیگر نیز تلاش میکنند.
وی افزود: ایشان میفرمایند که از سر دلسوزی اقدام به امر به معروف میکنند.
این پژوهشگر علوم دینی با بیان اینکه میتوان امر به معروف را موتور محرکه یک جامعه دانست، اظهار داشت: جامعهای که به دنبال اصلاح نباشد، به رکود مبتلا خواهد شد.

دکتر فرید محسنی
دکتر اسماعیلی هیچگاه همرزمان شهیدش را از یاد نخواهد برد
اخبار
- امام حسن (ع)؛ سکوتی سخت تر از فریاد
- ماه مبارک رمضان؛ فرصتی برای خودسازی اخلاقی و حقوقی
- تاویلِ باد بهاری از نگاه ملای رومی و خواجه شیرازی
- تغییر رویکرد خانواده با فناوری های نوین
- اینقدر هست که بانگ جرسی می آید
- برخورداری از حقوق شهروندی تابع دین و اعتقادات نیست
- پيامبری برای احیای حرمت و کرامت انسان
- وجه تمایز انقلاب اسلامی و تکلیف ما
- شش درس ماندگار از مولود کعبه
- توصیه های رجبیه مرحوم استاد قدس سره الشریف
- شش سال گذشت
- رسد آدمی به جایی که بجز خدا نبیند
- به یاد «خلاصه خوبی ها»؛ شهید علیرضا عاصمی
- فاطمیه در دهمین سال هجران استاد
- سندی پر افتخار در تاریخ فقه شیعه